Innovatie

Ontwikkelingen en ambities op het gebied van milieu, economie en technologie maken dat op veel vlakken nieuwe en slimme oplossingen noodzakelijk zijn. Het Rijksvastgoedbedrijf wil met zijn omvang en volume innovatie en vernieuwing in de gebouwde omgeving aanjagen.

‘Door digitalisering gaat de bouw mee met de tijd’

Vergroot afbeelding
Beeld: Rijksvastgoedbedrijf

Directielid Frank Foreman van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is lid van de Programmaboard Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). Het RVB wil de digitale standaardisering in de bouw een duwtje in de rug geven. ‘Zo maken we de sector efficiënter en duurzamer.’

Lees meer

Vliegkamp Valkenburg omgebouwd tot drone-campus

Vergroot afbeelding Monteur met drone op voormalig Vliegkamp Valkenburg
Beeld: RVB/Erik Jansen

Op voormalig Vliegkamp Valkenburg gaan weer dagelijks toestellen de lucht in. Geen vliegtuigen, maar drones. Startups en piloten kunnen er terecht op een door het Rijksvastgoedbedrijf ondersteunde campus. Programmamanger Peter Vermeer: 'We laten zien wat Valkenburg kan worden'.

Lees meer

Onze Innovatieagenda

De Innovatieagenda 2020-2023 beschrijft welke innovatievragen prioriteit hebben. Het laat zien welke nieuwe concepten, producten en diensten en samenwerkingsvormen in de toekomst naar onze verwachting nodig zijn.

Onze vijf belangrijkste innovatieopgaven zijn: