Contact

Het Rijksvastgoedbedrijf is een uitvoeringsdienst van het Rijk en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Rijksvastgoedbedrijf is op 1 juli 2014 ontstaan uit een fusie van vier vastgoeddiensten: de Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed. Het Rijksvastgoedbedrijf houdt kantoor op vestigingen in Nederland en in het Caribische gebied.

Postadres Rijksvastgoedbedrijf

Postbus 16169
2500 BD  Den Haag

Bezoekadressen Rijksvastgoedbedrijf

Kijk op de kaart voor de bezoekadressen van het Rijksvastgoedbedrijf in Nederland (zie ook 'gegevens van de locaties' onder de kaart)

Rijksvastgoedbedrijf, Korte Voorhout 7, 2511 CW Den Haag

Bezorgadres (afgifte van goederen): Casuariestraat 32 2511 VB Den Haag

Rijksvastgoedbedrijf, Stationsplein West 30, 6811 KM Arnhem
Rijksvastgoedbedrijf, Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Rijksvastgoedbedrijf, Nieuweweg 3a, 1782 AZ Den Helder
Rijksvastgoedbedrijf, Spoorlaan 175, 5038 CB Tilburg
Rijksvastgoedbedrijf, Sint Jacobsstraat 16, 3511 BS Utrecht

Publieksvoorlichting, voor uw vragen en opmerkingen

Iedereen die vragen heeft aan het Rijksvastgoedbedrijf kan zijn vragen, opmerkingen of suggesties doorgeven aan de publieksvoorlichting van het Rijksvastgoedbedrijf, die is ondergebracht bij Informatie Rijksoverheid.

  • Bel voor vragen aan het Rijksvastgoedbedrijf naar telefoonnummer 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Voor dit nummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten en geen informatietarief.
  • Bent u in het buitenland, bel dan naar +31 70 214 02 14.
  • U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op de website van rijksoverheid.nl. Meld daarbij, indien bekend, aan welke directie of afdeling van het Rijksvastgoedbedrijf uw vraag is gericht en/of wat uw relatie is met ons. Dit helpt ons beter uw vraag te beantwoorden.

Persvoorlichting

De woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf (alleen voor journalisten) is:

Loek Houtepen (let op: alleen voor pers)
+31 6 27 19 25 48
loek.houtepen@rijksoverheid.nl

Het Rijksvastgoedbedrijf is een uitvoeringsdienst van het Rijk en maakt deel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Minister De Jonge is verantwoordelijk voor het Rijksvastgoedbedrijf. De woordvoerder van minister De Jonge is:

Emile Vaessen (let op: alleen voor pers)
+31 6 20 30 29 75
Emile.Vaessen@minbzk.nl

Buiten kantooruren is er altijd een woordvoerder met piketdienst bereikbaar via de meldkamer, telefoon 070 75 16 060.

Medewerkers

Bent u op zoek naar een medewerker van het Rijksvastgoedbedrijf? Bel dan het algemene nummer van het Rijksvastgoedbedrijf, telefoon: 088 115 80 00. 

Vragen over huur, pacht of erfpacht

Vragen over huur, pacht of erfpacht van rijksvastgoed kunt u stellen via het formulier onderaan onze pagina over 'Verhuren en in gebruik geven'

Storingen

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen (technische) storingen en calamiteiten melden via de Storingsdesk vastgoed RIJK van het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Storingstelefoon). 

Gebruikers van Defensiegebouwen en terreinen kunnen storingen intern bij Defensie melden, via Digion of telefonisch bij het lokale Facilitair Bedrijf Defensie (FBD). Zie hiervoor de intranetsite van Defensie. Meldingen voor Defensiegebouwen lopen via de Defensie Servicedienst naar de Storingsdesk Vastgoed Defensie van het Rijksvastgoedbedrijf.

Vanwege het COVID-19 virus (coronavirus) is de Storingsdesk van het Rijksvastgoedbedrijf op dit moment alleen bereikbaar per e-mail: Postbus.RVB.Storingsdienst@rijksoverheid.nl .

Geef in het onderwerpveld van uw bericht aan of het urgent is. Vermeld in uw e-mail uw gebouwnummer, naam, telefoonnummer en uitgebreide omschrijving van de storing. De medewerkers van de Storingsdesk Rijksvastgoedbedrijf bellen of mailen u dan terug. Door de huidige situatie, ook bij onze leveranciers, kan de afhandeling minder snel gaan dan u van ons gewend bent.

Melden van storingen buiten kantoortijd

Niet urgente storingen kunt u de eerstvolgende werkdag per e-mail melden bij het Rijksvastgoedbedrijf. Urgente storingen kunt u rechtstreeks melden bij de betreffende leverancier. Weet u niet welke leverancier dat is of heeft u een calamiteit dan kunt u contact opnemen met 0800 8991103. Onze boodschappendienst kan u dan in contact brengen met een dienstdoende medewerker van het Rijksvastgoedbedrijf die u verder kan helpen.

Meldpunt Veiligheid

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen situaties waarbij de veiligheid (vermoedelijk) in het geding is, melden via het Meldpunt Veiligheid van het Rijksvastgoedbedrijf. Ook derden kunnen dergelijke situaties melden voor panden, overig vastgoed en bouwprojecten van het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie. U geeft uw gegevens door en de medewerkers van het meldpunt zorgen dat de melding op de juiste plaats terechtkomt voor directe en adequate actie.

Vanwege het COVID-19 virus (Coronavirus) is het Meldpunt Veiligheid van het Rijksvastgoedbedrijf op dit moment bereikbaar per e-mail: postbus.RVB.meldpunt.veiligheid@rijksoverheid.nl. Betreft het een urgente melding die niet kan wachten dan kunt u ook bellen met 0800 - 89 911 03. De boodschappendienst van het Rijksvastgoedbedrijf kan u dan in contact brengen met een medewerker van het Meldpunt Veiligheid.

Door de huidige situatie, ook bij onze leveranciers, kan de afhandeling minder snel gaan dan u van ons gewend bent.

  • Bel 112 of uw interne alarmnummer voor acute levensbedreigende situaties.

Social media

Volg het Rijksvastgoedbedrijf via:

Abonneren op het laatste nieuws