Contact

Korte Voorhout 7, Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf is een uitvoeringsdienst van het Rijk die op 1 juli 2014 is ontstaan uit een fusie van vier vastgoeddiensten: de Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed. Het Rijksvastgoedbedrijf houdt kantoor op de hoofdvestiging in Den Haag, in de regio’s en op operationele locaties in Duitsland en het Caribische gebied.

Bezoekadres

Hoofdvestiging

Rijksvastgoedbedrijf
Korte Voorhout 7
2511 CW  Den Haag

Bezorgadres (afgifte van goederen)

Casuariestraat 32
2511 VB  Den Haag

Postadres

De postadressen van het Rijksvastgoedbedrijf zijn vooralsnog gekoppeld aan de postverwerkingsystemen van de voormalige fusiepartners:

Voorheen Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

Postbus 16700
2500 BS  Den Haag

Voorheen Rijksgebouwendienst (Rgd)

Postbus 20952
2500 EZ  Den Haag

Voorheen Dienst Vastgoed Defensie (DVD)

Postbus 90004
3509 AA  Utrecht

Voorheen Directie Rijksvastgoed

Postbus 16700
2500 BS  Den Haag

Publieksvoorlichting

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u doorgeven aan de publieksvoorlichting van het Rijksvastgoedbedrijf, die is ondergebracht bij Informatie Rijksoverheid.

  • Bel voor vragen aan het Rijksvastgoedbedrijf naar telefoonnummer 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Voor dit nummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten en geen informatietarief.
  • Bent u in het buitenland, bel dan naar + 31 77 465 67 67.
  • U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op de website van rijksoverheid.nl. Meld daarbij, indien bekend, aan welke directie of afdeling van het Rijksvastgoedbedrijf uw vraag is gericht en/of wat uw relatie is met ons. Dit helpt ons beter uw vraag te beantwoorden.

Vragen over huur, pacht of erfpacht

Vragen over huur, pacht of erfpacht van rijksvastgoed kunt u stellen via het formulier onderaan onze pagina over 'Verhuren en in gebruik geven'

Medewerkers

Bent u op zoek naar een medewerker van het Rijksvastgoedbedrijf? Bel dan het algemene nummer van het Rijksvastgoedbedrijf, telefoon: 088 115 80 00.

Storingen

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen (technische) storingen en calamiteiten melden via de storingstelefoon van het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Storingstelefoon Rijksgebouwendienst). Tijdens kantooruren, tussen 08.30 en 16.30 uur, belt u naar 0800 89 91 103 (gratis). U geeft uw gegevens door en de medewerkers van de storingsdienst verzorgen de aanmelding bij de onderhoudsinstallateur/verhuurder en de administratieve afhandeling. Wilt u een storing melden buiten kantooruren? Neem dan contact op met uw onderhoudsinstallateur. Als u niet weet wie dit is, dan verbindt de berichtenservice u door met de dienstdoende medewerker.

Meldpunt Veiligheid

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen situaties waarbij de veiligheid (vermoedelijk) in het geding is, melden via het Meldpunt Veiligheid van het Rijksvastgoedbedrijf. Ook derden kunnen dergelijke situaties melden voor panden, overig vastgoed en bouwprojecten van het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie. Bel hiervoor naar 0800 89 91 103 (gratis). U geeft uw gegevens door en de medewerkers van het meldpunt zorgen dat de melding op de juiste plaats terechtkomt voor directe en adequate actie. Uw melding mailen kan via postbus.RVB.meldpunt.veiligheid@rijksoverheid.nl

  • Bel 112 of uw interne alarmnummer voor acute levensbedreigende situaties.

Persvoorlichting

De woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf (alleen voor journalisten) is:

Frank Wassenaar 
06 53 70 13 46 (let op: alleen voor pers)
frank.wassenaar@minbzk.nl

Buiten kantooruren is er altijd een woordvoerder met piketdienst bereikbaar via de meldkamer, telefoon 070 75 16 060.

Social media

Volg het Rijksvastgoedbedrijf via:

Magazines

Bekijk de magazines van het Rijksvastgoedbedrijf en meld u aan als abonnee via magazines.rijksvastgoedbedrijf.nl

Jaarverslag

Magazine van het Rijksvastgoedbedrijf met een terugblik op het voorgaande jaar. Alleen voor het jaar 2015 is het jaarverslag als online magazine verschenen. Bekijk de meest recente cijfers van het Rijksvastgoedbedrijf op onze organisatiepagina.

Kei

Kei is het magazine voor de relaties van het Rijksvastgoedbedrijf. Kei staat voor kwaliteit en innovatie en drukt vastgoed uit in de meest letterlijke zin: vast en goed. Kei verschijnt 2x per jaar.

Zie ook

Vastgoed van en voor het Rijk