Het Rijksvastgoedbedrijf is een uitvoeringsdienst van het Rijk die op 1 juli 2014 is ontstaan uit een fusie van vier vastgoeddiensten: de Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed. Het Rijksvastgoedbedrijf houdt kantoor op vijf plaatsen in Nederland en op operationele locaties in Duitsland en het Caribische gebied.

De vijf vestigingen van het Rijksvastgoedbedrijf

Bezoekadressen Rijksvastgoedbedrijf

Hoofdvestiging, Regio Zuid-West

Korte Voorhout 7
2511 CW  Den Haag

Bezorgadres (afgifte van goederen)

Casuariestraat 32
2511 VB  Den Haag

Regio Noord

(vanaf 29 oktober 2018 werken hier ook de medewerkers van de voormalige vestigingen Groningen en Zwolle )

Brinkstraat 4
9401 HZ  Assen

Regio Oost

Stationsplein-West 30
6811 KM  Arnhem

Regio Noord-West

Sint Jacobsstraat 16 (vanaf 1e kwartaal 2019)
3511 BS  Utrecht

Sint Jabobsstraat 200
3511 BT Utrecht

Neijenoord 6
3552 AS Utrecht

Regio Zuid

Spoorlaan 175
5038 CB  Tilburg

Postadressen Rijksvastgoedbedrijf

De postadressen van het Rijksvastgoedbedrijf zijn vooralsnog gekoppeld aan de postverwerkingsystemen van de voormalige fusiepartners:

Voorheen Rijksgebouwendienst (Rgd)

Postbus 20952
2500 EZ  Den Haag

Voorheen Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

Postbus 16700
2500 BS  Den Haag

Voorheen Dienst Vastgoed Defensie (DVD)

Postbus 16169
2500 BD  Den Haag

Voorheen Directie Rijksvastgoed

Postbus 16700
2500 BS  Den Haag

Publieksvoorlichting, voor uw vragen en opmerkingen

Iedereen die vragen heeft aan het Rijksvastgoedbedrijf kan zijn vragen, opmerkingen of suggesties doorgeven aan de publieksvoorlichting van het Rijksvastgoedbedrijf, die is ondergebracht bij Informatie Rijksoverheid.

  • Bel voor vragen aan het Rijksvastgoedbedrijf naar telefoonnummer 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Voor dit nummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten en geen informatietarief.
  • Bent u in het buitenland, bel dan naar + 31 77 465 67 67.
  • U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op de website van rijksoverheid.nl. Meld daarbij, indien bekend, aan welke directie of afdeling van het Rijksvastgoedbedrijf uw vraag is gericht en/of wat uw relatie is met ons. Dit helpt ons beter uw vraag te beantwoorden.

Vragen over huur, pacht of erfpacht

Vragen over huur, pacht of erfpacht van rijksvastgoed kunt u stellen via het formulier onderaan onze pagina over 'Verhuren en in gebruik geven'

Medewerkers

Bent u op zoek naar een medewerker van het Rijksvastgoedbedrijf? Bel dan het algemene nummer van het Rijksvastgoedbedrijf, telefoon: 088 115 80 00.

Storingen

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen (technische) storingen en calamiteiten melden via de storingstelefoon van het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Storingstelefoon Rijksgebouwendienst). Tijdens kantooruren, tussen 08.30 en 16.30 uur, belt u naar 0800 89 91 103 (gratis). U geeft uw gegevens door en de medewerkers van de storingsdienst verzorgen de aanmelding bij de onderhoudsinstallateur/verhuurder en de administratieve afhandeling. Wilt u een storing melden buiten kantooruren? Neem dan contact op met uw onderhoudsinstallateur. Als u niet weet wie dit is, dan verbindt de berichtenservice u door met de dienstdoende medewerker.

Meldpunt Veiligheid

Huurders en gebruikers van een pand van het Rijksvastgoedbedrijf kunnen situaties waarbij de veiligheid (vermoedelijk) in het geding is, melden via het Meldpunt Veiligheid van het Rijksvastgoedbedrijf. Ook derden kunnen dergelijke situaties melden voor panden, overig vastgoed en bouwprojecten van het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie. Bel hiervoor naar 0800 89 91 103 (gratis). U geeft uw gegevens door en de medewerkers van het meldpunt zorgen dat de melding op de juiste plaats terechtkomt voor directe en adequate actie. Uw melding mailen kan via postbus.RVB.meldpunt.veiligheid@rijksoverheid.nl

  • Bel 112 of uw interne alarmnummer voor acute levensbedreigende situaties.

Persvoorlichting

De woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf (alleen voor journalisten) is:

Simone Klein Haneveld
06 86 65 46 59 (let op: alleen voor pers)
simone.kleinhaneveld@minbzk.nl

Buiten kantooruren is er altijd een woordvoerder met piketdienst bereikbaar via de meldkamer, telefoon 070 75 16 060.

Social media

Volg het Rijksvastgoedbedrijf via:

Magazines

Bekijk de magazines van het Rijksvastgoedbedrijf en meld u aan als abonnee via magazines.rijksvastgoedbedrijf.nl

Jaarverslag, jaaroverzicht

Magazine van het Rijksvastgoedbedrijf met een terugblik op het voorgaande jaar.

Kei

Kei is het magazine voor de relaties van het Rijksvastgoedbedrijf. Kei staat voor kwaliteit en innovatie en drukt vastgoed uit in de meest letterlijke zin: vast en goed. Kei verschijnt 2x per jaar.

Zie ook