BOEI-inspecties

Om te beoordelen welk onderhoud nodig is, voeren we periodiek inspecties uit volgens de RVB BOEI-methodiek (voorheen RgdBOEI®). De BOEI-inspecties integreren verschillende inspectiemethodes zoals voor brandveiligheid, onderhoud, energie en duurzaamheid tot een integraal inspectierapport.

Vergroot afbeelding Inspecteur transport Ronald Sluimer van het RVB inspecteert een lift.
Beeld: RVB/Bas Kijzers

Nieuwe RVB BOEI-inspectiemethode ‘cultuurshock voor inspecterend Nederland’

Hoe wordt een gebouw gebruikt? En welk onderhoud is dan nodig?  Een nieuwe manier van inspecteren met een beslisboom maakt een einde aan ‘onnodige acties’. ‘Dat gaat heel veel geld en capaciteit schelen.’

Lees meer

Vergroot afbeelding
Beeld: Rob Acket

Update BOEI-inspectiemethode maakt verduurzamen makkelijker

De veel gebruikte inspectiemethodiek BOEI van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft een update gekregen. Hierdoor wordt het makkelijker om voor gebouwen duurzaamheidsmaatregelen in te plannen, door zowel het RVB als andere vastgoedpartijen.

Lees meer

RVB BOEI Methode

BOEI staat voor de thema’s van de methodiek: Brandveiligheid, Onderhoud, Energiezuinigheid & duurzaamheid, Inzicht in het voldoen aan wet- en regelgeving. Het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkelde de RVB BOEI systematiek om objectieve en betrouwbare inspectiegegevens te verzamelen. Zo verhoogt het Rijksvastgoedbedrijf de kwaliteit en kwantiteit van de gebouwen, de terreinen en van de dienstverlening. Bijvoorbeeld doordat minder inspectiemomenten zorgen voor minder overlast. Daarnaast geeft het een integraal beeld van de onderhoudsbehoeften van de hele vastgoedportefeuille en helpt het bij het behalen van de CO2-reductie tijdens het beheer van het vastgoed.