Circulair bouwen

Circulair bouwen en beheren betekent dat materialen en gebouwdelen zoals gevels of daken zoveel als mogelijk worden hergebruikt. Door te experimenteren en de lessen samen met de markt toe te passen, wil het Rijksvastgoedbedrijf zij gebouwen zoveel mogelijk circulair maken.

Hergebruik containerunits is duurzaam én drukt de kosten

Duurzame sloop containerunits Defensie
Beeld: pr

Een gebouw opgetrokken uit containerunits op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn ontkomt aan de sloopkogel. Na een opknapbeurt krijgen de units een nieuwe bestemming en kunnen nog jaren mee. Dat scheelt geld en levert duurzaam hergebruik op. Win-win dus.

Lees meer

Een nieuw kantoor van tweedehands bouwmaterialen

RVB_locatieValkenburg_gebouw356_20210429_BKFF61-1920
Een eerder op Vliegkamp Valkenburg gerealiseerd project waarbij met behulp van een oude kas een vergaderruimte is gerealiseerd in een voormalige onderhoudswerkplaats.

Hoe kunnen we bouwmaterialen het beste hergebruiken? Dit wordt uitgezocht bij een gebouwrenovatie op voormalig Vliegkamp Valkenburg in Katwijk. Team Vink krijgt van het Rijksvastgoedbedrijf de opdracht voor herontwerp en realisatie het Kantoor vol Afval (KaVA).

Het project Kantoor vol Afval (KaVA) is door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) opgezet om meer kennis te ontwikkelen over het hergebruik van materialen uit overheidsgebouwen en andere panden.

Lees meer

Platform CB’23: circulair bouwen concreet maken

Blokken
Beeld: ©NEN

Het Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat (RWS) richten het Circulair Bouwen Platform op: het Platform CB’23. De startbijeenkomst was op 18 januari in Utrecht. Samen met de Bouwcampus en NEN gaan de initiatiefnemers de komende periode op zoek naar koplopers in de bouwwereld en naar concrete praktijkvoorbeelden van circulair bouwen.

Lees meer

Roger Mol, Directeur Transacties en Projecten: 'Het bij elkaar brengen van markt- en kennispartijen is in onze visie een essentiële voorwaarde om tot een circulaire economie te komen: we kunnen het niet alleen.'