Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Wat viel op in 2023?

Een nieuwe rol bij maatschappelijke vraagstukken, een innovatieve schietbaan en de zoektocht naar erfgenamen konden in 2023 rekenen op veel aandacht. Maar ook het aandoenlijke verhaal over jonge slechtvalken. In deze eerste editie van 2024 blikken we terug op de meest gelezen berichten van vorig jaar in de wetenschap dat we ook het komende jaar mooie en interessante verhalen blijven delen. 

Nieuwjaarsgroet Rijksvastgoedbedrijf

Ook in 2024 zetten wij in op veilig werken aan duurzaam en toekomstbestendig vastgoed. Met oog voor onze natuur en gronden. Samen met onze partners, met elkaar.

Nieuwjaarsgroet Rijksvastgoedbedrijf

Wij wensen u een goed 2024

Rijksvastgoedbedrijf gaat grotere rol spelen bij maatschappelijke vraagstukken

Minister Hugo de Jonge wil Rijksvastgoed meer inzetten voor grote maatschappelijke opgaven, zoals woningbouw, het opwekken van duurzame energie en de huisvesting van kwetsbare doelgroepen. Om deze taken goed uit te voeren, richtte het Rijksvastgoedbedrijf in 2023 een nieuwe directie op.

Rijksvastgoedbedrijf gaat grotere rol spelen bij maatschappelijke vraagstukken

Beeld: KCAP

The Holland Gate: RVB ontwerpt innovatieve schietbaan

Train as you fight, is het devies van Defensie. Om aan die eis te kunnen voldoen, heeft het Rijksvastgoedbedrijf in Soesterberg voor Defensie een moderne en veilige schietbaan ontworpen. ‘Wij hebben specialistische kennis.’

The Holland Gate: RVB ontwerpt innovatieve schietbaan

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf

Op zoek naar erfgenamen overleden rekeninghouders

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt naar erfgenamen van inactieve bankrekeningen, de zogeheten slapende tegoeden. Het RVB tekende in 2023 hiervoor een convenant met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Op zoek naar erfgenamen overleden rekeninghouders

Beeld: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

RVB in Cijfers: Social mediaberichten met veel bekijks

Vele mooie projecten stonden ook op onze sociale media in het zonnetje. Welke berichten bekeken jullie het meest?

Eind juni waren drie jonge slechtvalken aan de beurt voor een check-up. De piepjonge vogeltjes zijn bewoners van de veilige nestkast op de 37e etage van de Turfmarkt 147 in Den Haag, de locatie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Net als het complete verhaal zijn de foto's erg aandoenlijk. Een van de grootste rijksmonumenten van Nederland kweekte ook veel aandacht afgelopen jaar: de boederijen op vliegbasis Deelen, ten noorden van Arnhem, lijken in eerste instantie op twee onschuldige dorpjes. In werkelijkheid functioneerden de boerderijen als bunkers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zogenoemde 'bunkerboederijen' zijn toe aan een opknapbeurt. In 2023 werkte het RVB aan de Binnenhofrenovatie waarvoor in september het nieuwe ontwerp voor de publieksentree van de Tweede Kamer werd gepresenteerd. De ingang verplaatst van de locatie op Lange Poten naar de Hofplaats. Het ontwerp geeft veel ruimte voor groen omdat de daadwerkelijke entree zich ondergronds bevindt. Tot slot was circulariteit een gewild onderwerp in 2023. Zo kreeg de Willem III Kazerne in Apeldoorn een nieuwe rubberen sportvloer, geheel gemaakt van zolen van oude sportschoenen

Volg het Rijksvastgoedbedrijf ook het komende jaar op LinkedIn.

Drie kleine vogels in zakjes, foto: RVB/Fons Bongers