Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Crisisregelingen gestopt, Amsterdamse proeftuin en nieuwe directeur

Marineterrein Amsterdam: proeftuin voor stedelijke vraagstukken

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) stoot een deel van het Marineterrein Amsterdam af. Samen met de gemeente heeft het RVB een plan opgesteld om er een ‘innovatiedistrict’ van te maken waar nieuwe ideeën over onder andere duurzaamheid kunnen worden getest en toegepast.

Marineterrein Amsterdam: proeftuin voor stedelijke vraagstukken

Michiel van Bönninghausen op een steiger op water, foto: RVB/Paul Tolenaar

Einde aan tijdelijke regelingen Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf is per 1 januari 2024 gestopt met de tijdelijke crisisregelingen voor de markt. Deze regelingen waren tijdens de coronaperiode opgesteld om plotselinge forse prijsstijgingen in lopende en nieuwe projecten op te vangen.

Einde aan tijdelijke regelingen Rijksvastgoedbedrijf

Mensen werkend op de bouwplaats, foto: RVB/Erik Jansen

Tessa Flantua directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling

Tessa Flantua is vanaf 1 januari 2024 directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling (GVO) bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De directeur GVO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rijksgronden en rijksvastgoed om ruimtelijke beleidsdoelen te realiseren, zoals de woningbouwopgave.

Tessa Flantua directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling

Portret van Tessa Flantua, , foto: RVB/Frank van Beek

Kantoor vol afval en techniek bij het Rijksvastgoedbedrijf

Een kantoorgebouw renoveren met bijna alleen maar bestaande materialen. Hoe het Rijksvastgoedbedrijf dat aanpakt? Dat kom je te weten in de aflevering ‘Kantoor vol afval’ van de serie ‘De techniek achter het Rijksvastgoed’.

Kantoor vol afval en techniek bij het Rijksvastgoedbedrijf

Twee personen met helmen en veiligheidshesje, foto: Rijksvastgoedbedrijf

RVB in Beeld: De Knoop in de sneeuw

Van kazerne tot Rijkskantoor en van de Knoopkazerne tot De Knoop. Het hypermoderne rijkskantoor in het centrum van Utrecht opende op 18 mei 2018 officieel de deuren voor gebruik. Het gebouw beschikt over twaalf verdiepingen die ruimte bieden voor veel kantoren en voor het vergadercentrum met plaats voor 1.000 bezoekers. Voor meer licht en transparantie zijn een hoop binnenwanden van de voormalige kazerne verwijderd. De Knoop heeft een huid van glas met verticale geleding die de verschillende gebouwdelen samenbindt. De vele zonnepanelen op het dak, bewegingssensoren voor het licht en een recirculatief energiesysteem zorgen voor een duurzaam en aangenaam rijkskantoor. 

Meer informatie over onze panden? Volgens ons via LinkedIn en blijf op de hoogte.

Beeld: ©lucasvanderwee via @cepezed