Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Krakende lift, klimmen voor kunst en emissieloos bouwen

Stokoude lift Jachthuis Sint Hubertus laat techneutenhart harder kloppen

De lift in Jachthuis Sint Hubertus is zo oud dat een smid er onderdelen voor maakte. Indertijd ontworpen voor 300 kilo "of 4 personen met inbegrip van den bestuurder". ‘We zijn wat zwaarder geworden de afgelopen eeuw.’

Stokoude lift Jachthuis Sint Hubertus laat techneutenhart harder kloppen

Beeld: RVB/Rob Gieling

Klimmen naar "Zon, maan en wolken"

Witte katoenen doeken en linten in allerlei kleuren springen direct in het oog als je de centrale hal bij het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag binnenstapt. Het imposante kunstwerk krijgt een opknapbeurt, maar eerst moeten professionele klimmers het naar beneden krijgen.

Klimmen naar "Zon, maan en wolken"

Kunstwerk in het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag
Beeld: RVB/Erik Jansen

Windenergie van Maasvlakte moet naar 3.500 aansluitingen

De Rijksoverheid gaat zelf groene energie opwekken op de Tweede Maasvlakte. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) regelt de inkoop van deze groene stroom om het onder andere op alle 3.500 aansluitingen voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) te krijgen. Daarvoor publiceerde het RVB vandaag een Europese aanbesteding op TenderNed.

Windenergie van Maasvlakte moet naar 3.500 aansluitingen

Beeld: RVB

Te koop: het peilschaalhuisje van Zaltbommel

Vroeger fietste een heuse rijkswaterwaarnemer elke dag naar het peilschaalhuisje om de waterstanden van de Waal af te lezen. Het meetmechaniekje - de peilschrijver - is er niet meer. De diepe put nog wel. Wie het wil, kan het huisje kopen.

Te koop: het peilschaalhuisje van Zaltbommel

Peilschaalhuisje in Zaltbommel
Beeld: RVB/Biedboek

RVB Marktmiddag: Emissieloos bouwen en andere workshops

De eerste workshops van de RVB Marktmiddag op 26 juni zijn bekend. In de workshop Schoon en Emissieloos bouwen in de praktijk delen de architect (Cepezed) en de bouwer (Du Prie) de praktijkervaringen over de bouw van het 'Justitieel Complex voor Somatische Zorg' in Scheveningen. Andere workshops gaan over geïntegreerde onderhoudscontracten, DOEN (samenwerken op basis van vertrouwen), een nieuw onderhoudsmanagementsysteem en circulariteit en vastgoedbeheer. (Foto: De RVB Marktmiddag is in een hangaar op voormalig Vliegkamp Valkenburg in Katwijk)

RVB Marktmiddag 2024

Hangaar Voormalig Vliegkamp Valkenburg
Beeld: ©Vliegkamp Valkenburg