Mkb-dagen – Meerjarige geïntegreerde onderhoudscontracten

De mkb-dagen is een event van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) waar het RVB graag in gesprek gaat met (toekomstige) partners over de aanstaande meerjarige geïntegreerde onderhoudscontracten. Eigenaren, directeuren en bedrijfsleider mkb-bedrijven in de bouw- en installatiebranche, zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Marc Unger op de RVB Marktmiddag 2023
Beeld: RVB/Frank van Beek

RVB zoekt óók mkb

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zal de komende jaren voor zo’n 280 locaties nieuwe onderhoudscontracten afsluiten voor bijvoorbeeld Defensieterreinen, een rijkskantoor of een gevangenis. Marc Unger, Hoofd Inkoop en Contractmanagement bij het RVB: ‘Wij vinden het mkb net zo belangrijk als de grote spelers in de markt.’

Het RVB wil helder krijgen wat het midden- en klein bedrijf (mkb) nodig heeft om dit onderhoudstraject voor langere termijn met het RVB aan te gaan. Want we gaan het samen doen.

Locaties naar keuze

  • 2 november – Groningen
  • 8 november - Lunteren
  • 15 november - Tilburg

We laten u graag kennismaken met onze plannen voor het aanbesteden van de 'meerjarige geïntegreerde onderhoudscontracten': per object en met daarin alle onderhoud- en vervangingsinvesteringen inbegrepen. Voor het RVB en u als (toekomstige) partners betekent dit een grote verandering van ons contractenlandschap, die we in de komende jaren moeten gaan waarmaken en waar we het midden- en kleinbedrijf (mkb) hard bij nodig hebben. De eerste aanbestedingen staan eind 2023/begin 2024 gepland. Het aanbestedingsteam voor de pilots en het kwaliteitsteam zullen aanwezig op deze dagen.

Doelstelling van de dag(en)

  • Het mkb heeft duidelijk beeld over de ontwikkelingen rondom de geïntegreerde contracten;
  • Het RVB weet welke zaken hierbij eventueel in de weg kunnen staan;
  • Het RVB weet wat het mkb nodig heeft om te kunnen aanbesteden.

Tip: Meld u ook aan voor Rijksvastgoed Actueel en ontvang nieuws en achtergronden in uw mailbox. Rijksvastgoed Actueel is dé publicatie van het Rijksvastgoedbedrijf over alles wat er gebeurt in en rond de grootste vastgoed- en grondeigenaar van Nederland.

Keynote speakers

Nelleke Flick

Beeld: RVB/Erik Jansen

Nelleke Flick is Hoofd afdeling Realisatie Landelijk van de directie Vastgoedbeheer. Met haar afdeling werkt ze aan één meerjarig onderhoudscontract per object, met daarin alle onderhoud en vervangingsinvesteringen. ‘Het RVB wil daar een eerlijke prijs voor betalen, ook richting de onderaannemers’

Marc Unger

Beeld: RVB

Marc Unger is Hoofd inkoop en contractmanagement. Zijn afdeling zet jaarlijks voor zo'n 1,5 miljard euro aan opdrachten in de markt. ‘Kennis van de locatie, regionale gebruiken en actualiteiten net als het kunnen vertrouwen op een lokaal netwerk is heel belangrijk voor het slagen van een klus.’

Dagvoorzitters

Beeld: RVB

Anjo Tuinsma en Pieter Bakker, managers van de directie Vastgoedbeheer, zullen het publiek als dagvoorzitter door de dag heen leiden. 

Nieuws

Meer nieuws