Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Naaldhakken, slechtvalken, veteranen en prijsbepaling

Bronbeek: "Veteranen moeten niet te lang in de herrie zitten"

Als RVB-trainee kun je overal terecht komen. Daan Geels werkte aan de brandveiligheid van Bronbeek in Arnhem. Het paleis is een museum en een verzorgingstehuis voor veteranen. ‘Ik wilde niet dat de veteranen te lang in de herrie zaten.’

Bronbeek: "Veteranen moeten niet te lang in de herrie zitten"

Beeld: RVB/Rob Gieling

Dakrenovatie: naaldhakken en ‘bloedende bitumen’

De daken op Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel zagen eruit ‘alsof iemand er met naaldhakken overheen had gelopen’. Elk putje is een potentiële lekkage. Er moest iets gebeuren. De oorlog in Oekraïne bracht de renovatie in een stroomversnelling.

Dakrenovatie: naaldhakken en ‘bloedende bitumen’

Werkzaamheden op het dak voor de renovatie
Beeld: RVB/Remco Lassche

Justitieel Complex Vlissingen: prijsbepaling volgt later

Voor de aanbesteding van het Justitieel Complex Vlissingen kiest het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een vernieuwende aanpak. In de aanbesteding vraagt het RVB nog geen ontwerp of prijzen voor het project. Het belangrijkste is een visie op de samenwerking en een plan van aanpak.

Justitieel Complex Vlissingen: prijsbepaling volgt later

Beeld: RVB

De vliegensvlugge bewoners van de Turfmarkt

Drie jonge slechtvalken zijn even uit hun veilige nestkast op de 37e etage van de Turfmarkt 147 in Den Haag gehaald voor een check-up en om ze te ringen. 'Ze moeten heel veel leren om succesvol te zijn.’

De vliegensvlugge bewoners van de Turfmarkt

Beeld: RVB/Fons Bongers

Rijksvastgoedbedrijf koopt Resident in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf koopt de panden die bekend zijn als “De Resident”, met de de parkeergarage “Helicon” ernaast. De Resident in Den Haag heeft een oppervlakte van ongeveer 66.000 m2 bruto vloeroppervlak en energielabel A. Het Rijksvastgoedbedrijf huurt de panden sinds 1998, voor ambtenaren van de ministeries voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om meer gebouwen in eigendom te hebben en minder te huren, als dit door de kosten beter is. Eigen gebouwen zijn ook makkelijker naar eigen inzicht duurzamer te maken. De formele levering van het complex was op 15 juni 2023. De Resident werd gekocht van Deka Immobilien Investments GmbH, dat geadviseerd werd door Nadorp Bedrijfsmakelaars in samenwerking met NewGroundLaw. Het Rijksvastgoedbedrijf werd in deze transactie juridisch geadviseerd door Pillar notarissen.

Beeld: RVB/Bas Kijzers