Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Duurzame TL-kunst, impuls voor biobased bouwen en infocentrum Binnenhof

Het regent gekleurde lichtstralen

Hoe renoveer je een TL-lichtkunstwerk op een duurzame manier? Dat klinkt makkelijker dan het is en ging uiteindelijk gepaard met veel pionieren en weer opnieuw proberen. ‘Duurzaamheid zit ‘m hier niet in het vermogen, maar in de levensduur.’

Het regent gekleurde lichtstralen

Beeld: RVB/Erik Jansen

200 Miljoen voor biobased bouwen

Vier ministeries trekken 200 miljoen euro uit voor de Nationale Aanpak Biobased Bouwen (NABB). Het doel is om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren.

200 Miljoen voor biobased bouwen

Beeld: ©Martijn Beekman

‘De kans om bij te dragen aan behoud monumenten’

‘Ik ben een klein onderdeel van de geschiedenis van een gebouw, een passant. Maar ik draag wel mijn steentje bij aan het in stand houden van ons erfgoed’, zegt bouwkundige Haukit Yu (45). Hij is sinds 2018 adviseur monumenten bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

‘De kans om bij te dragen aan behoud monumenten’

Beeld: RVB/Hans Roggen

RVB in Beeld: Trappartij van Rechtbank Amsterdam

Deze prachtige trappartij bevindt zich in de Rechtbank van Amsterdam. Het functionele gerechtsgebouw met 50 zittingszalen is een van de elf rechtbanken van Nederland. Net als de prachtige buitenkant gemaakt van natuursteen, een materiaal wat lang meegaat en vrijwel geen onderhoud behoeft, is de binnenkant even verbazingwekkend. Zo wordt op de vijfde verdieping het oog getrokken door deze trappartij, die de twee delen van het gebouw met elkaar verbindt. Dat de trappen zo in het zicht zijn draagt bij aan het transparante karakter dat het gebouw wil meegeven.

Altijd op de hoogte blijven van de #PlaatVanDeWeek? Volg het RVB op instagram @RijksvastgoedNL

Beeld: ©Instagram: @groucho.photo