Duurzame innovaties

Met verschillende maatregelen en innovaties vermindert het Rijksvastgoedbedrijf het gebruik van energie. Bijvoorbeeld door kantoren efficiënter te gebruiken en klimaatinstallaties te optimaliseren. De energie die we inkopen, is afkomstig van duurzame bronnen. Zo verminderen we de uitstoot van CO2. 

Slim circulair ontwerpen met donorpand en binnenwand

Beeld: RVB/Bas Kijzers

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) stelt vanaf dit jaar strengere circulariteitseisen bij aanbestedingen. In 2030 ligt de lat nog hoger. Wat betekent dit voor architecten? Hoe ontwerp je met hergebruik van materialen? ‘Het gaat om waardebehoud.’

Lees meer

‘Duurzaamheidsdoelen behaal je niet alleen.’

Beeld: RVB/Tineke Dijkstra

Het rijksbrede programmateam Denk Doe Duurzaam spreekt directeur-generaal Annet Bertram over Dynamic Load Balancing; de slimme laadoplossing voor een 100% emissieloos wagenpark. ‘Het Rijksvastgoedbedrijf is doorlopend opzoek naar vernieuwende groene initiatieven’.

Lees meer

'Het RVB laat zich zien als een bron van vernieuwing'

Beeld: Arenda Oomen

De energietransitie lukt alleen als iedereen mee doet, zegt Perica Savanović, lector Gebouwde Omgeving aan de Avans Hogeschool. Hij onderzoekt EnergieRijk Den Haag, een samenwerkingsverband met andere overheden en ook met bedrijven om tientallen gebouwen gezamenlijk te verduurzamen.

Lees meer