Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Bunker, Binnenhof, bomenplan en de RVB Marktmiddag

Eerdere bomenkap Park Huis Doorn gaat niet door

De bejaarde bomen van Park Huis Doorn takelen steeds meer af. Lange periodes van droogte doen daar een schepje bovenop. Door gesprekken met buurtbewoners is er nu een nieuw ontwerp. ‘Het plan moedigt natuurkwaliteit en biodiversiteit aan. Zo bewaren we iets moois.’

Eerdere bomenkap Park Huis Doorn gaat niet door

Huis Doorn met sokkel van keizer Wilhelm II, foto: Rijksvastgoedbedrijf

RVB Marktmiddag 2024: ‘schaarste en risicoverdeling’

‘Wat ons allemaal bezighoudt, is de schaarste aan mensen en middelen’, zegt Majorie Jans van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Over deze onderwerpen en nog veel meer gaat het RVB op 15 april in gesprek op de Marktmiddag 2024 in Utrecht.

RVB Marktmiddag 2024: ‘schaarste en risicoverdeling’

Majorie Jans sprekend op het podium RVB Marktmiddag, foto: RVB/Frans van Beek

Commandopost Clingendael wacht op herbestemming

Ruim tien jaar geleden heeft Defensie de Commandopost Clingendael overtollig gesteld. Het Rijksvastgoedbedrijf moet dan volgens de huidige regelgeving de bunker, ooit bedoeld als schuilplaats voor nazileider Seyss-Inquart, verkopen. Maar hoe en aan wie?

Commandopost Clingendael wacht op herbestemming

Voormalig bunker van Seyss-Inquart lijkt op een normale boerderij, foto: Allard van der Hoek

Nieuwe ontwerpen buitenruimten: Hofgracht terug aan het Binnenhof

De Hofgracht aan de kant van het Buitenhof wordt met de renovatie van het Binnenhof in ere hersteld. En met een nieuwe brug wordt het Binnenhof na de renovatie weer toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Ook de Binnenhoffontein komt terug op zijn oorspronkelijke plek.

Nieuwe ontwerpen buitenruimten: Hofgracht terug aan het Binnenhof

Ontwerpplannen voor de renovatie van het Binnenhof

RVB in Beeld: Muiderslot

Het middeleeuwse kasteel heeft de naam te danken aan de locatie in het Noord-Hollandse Muiden. Het Muiderslot is op een zeer strategische locatie gebouwd. Het is namelijk de plek waar de Zuiderzee en de Vecht elkaar kruisen. Langs deze route tol heffen, is zeer interessant. Het ridderkasteel is gebouwd rond 1285 en is ontzettend goed bewaard gebleven. De vijf torens vormen het unieke uiterlijk van het rijksmonument en de ophaalbrug en schietgaten geven het extra karakter. De nabijgelegen dam Steenen Beer genaamd valt ook onder het rijksmonument. Door middel van goed onderzoek en een ambachtelijke steenfabriek is deze historische dam opgeknapt en instand gehouden. 

Meer informatie over onze panden? Volgens ons via LinkedIn en blijf op de hoogte.

Beeld: ©@bodiek