Skyline Den Haag

Vliegkamp Valkenburg omgebouwd tot drone-campus

In deze Rijksvastgoed Actueel: Vliegkamp Valkenburg omgebouwd tot drone-campus, RVB Marktmiddag: open en constructief, Aftermovie RVB Marktmiddag, Markt aan zet bij Drentse Zonneroute A37 en RVB in Cijfers: forse krimp vastgoedportefeuille Rijk.

Vliegkamp Valkenburg omgebouwd tot drone-campus

Op voormalig Vliegkamp Valkenburg gaan weer dagelijks toestellen de lucht in. Geen vliegtuigen, maar drones. Startups en piloten kunnen er terecht op een speciaal hiervoor ingerichte campus.

Vliegkamp Valkenburg omgebouwd tot drone-campus

Inspecie van een drone.
: RVB/Erik Jansen

RVB Marktmiddag: open en constructief

Tips over de manier van aanbesteden, over samenwerken en de uitdagingen in de sector. Het waren onderwerpen die naar voren kwam op de RVB Marktmiddag op 23 mei 2022.

RVB Marktmiddag: open en constructief

Bezoekers van de RVB marktmiddag op 23 mei 2022.
: RVB/Bas Kijzers

Aftermovie RVB Marktmiddag

Wat zeggen deelnemers uit de bouw- en installatiebranche tijdens de RVB Marktmiddag op 23 mei 2022? Bekijk de video.

Aftermovie RVB Marktmiddag

Tegel video RVB Marktmiddag

Markt aan zet bij Drentse Zonneroute A37

Energie opwekken langs de snelweg met zonnepanelen in landschapskleuren. Het Rijksvastgoedbedrijf wil van de markt weten wat de beste oplossingen zijn.

Markt aan zet bij Drentse Zonneroute A37

: Beeld: RWSStudio Marco Vermeulen The Imagineers

RVB in Cijfers: forse krimp vastgoedportefeuille Rijk

In de periode 2017-2021 is de vastgoedportefeuille van het Rijk afgeslankt met zo'n 500.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo), het totale oppervlak van alle verdiepingen inclusief de binnen- en buitenmuren. Oorzaak hiervan is de verkoop van veel relatief grote en oudere panden zoals het voormalig ministerie van Sociale Zaken in Den Haag en het oude CBS-kantoor in Voorburg. De verkopen zijn onderdeel van de uitvoering van de 'Masterplannen voor rijkskantoren 2013 – 2020'. Daarnaast zijn in dezelfde periode veel relatief grote gevangenisgebouwen en monumenten van de hand gedaan, zoals de Bijlmerbajes in Amsterdam en het monumentale gevangenisdorp Veenhuizen .  (Bron: RVB)

Grafiek vastgoedportefeuille Defensie en RIjk 2016-2021