Nieuwe directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf

Ir. R.G. (Richard) Tieskens wordt per 14 april 2014 directeur Vastgoedbeheer van het Rijksvastgoedbedrijf i.o. bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Richard Tieskens
Beeld: Fotograaf: Arenda Oomen
Richard Tieskens

Het Rijksvastgoedbedrijf start formeel op 1 juli 2014. Dan gaan de Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen verder in één nieuwe organisatie.

Richard Tieskens (1957) is momenteel Chief of Staff Joint Force Command Brunssum bij de NAVO. Tieskens is sinds 1976 werkzaam bij het ministerie van Defensie en heeft daar verschillende, ook operationele functies, vervuld. Van 2010 tot 2012 was hij commandant van de Nederlandse Defensie Academie. Van 2009 tot 2010 was hij plaatsvervangend commandant van Commando Diensten Centra, de shared service organisatie van Defensie. In de periode van 2004 tot 2009 vervulde hij de functie van directeur van de Dienst Vastgoed Defensie en plv. directeur bij de voorloper daarvan, de Dienst Gebouwen & Terreinen.

Richard Tieskens heeft de Koninklijke Militaire Academie doorlopen en studeerde elektrotechniek aan de Technische Universiteit te Delft.

Met de benoeming van Tieskens en Jongkind is het managementteam van het Rijksvastgoedbedrijf compleet. Het Rijksvastgoedbedrijf wordt geleid door directeur-generaal Jaap Uijlenbroek.