Jaap Uijlenbroek wordt directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf

Dr. J.J.M. (Jaap) Uijlenbroek wordt directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf (RVB). De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Plasterk van BZK. De benoeming gaat in per 1 januari 2014.

Jaap Uijlenbroek
Beeld: Arenda Oomen
Jaap Uijlenbroek

Jaap Uijlenbroek (1965) is momenteel directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk bij BZK. Hij staat als nieuwe DG RVB voor een grote organisatorische opgave: de fusie van Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Vastgoed.

Uijlenbroek vervulde verschillende directeursfuncties bij de ministeries van VROM en SZW voordat hij in 2008 werd benoemd tot directeur-generaal bij BZK. Uijlenbroek volgt mevrouw Roos van Erp-Bruinsma op. Van Erp heeft het afgelopen jaar de rol vervuld van kwartiermaker (CEO/directeur-generaal a.i.) van het Rijksvastgoedbedrijf in oprichting. Het Rijksvastgoedbedrijf start formeel op 1 juli 2014.

Jaap Uijlenbroek studeerde Informatica aan de HTS Den Haag en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1997 promoveerde hij aan de TU in Delft.

De benoeming van de heer Uijlenbroek is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.