Directeur Financiën Rijksvastgoedbedrijf benoemd

Drs. J.K. (Jürgen) Jongkind wordt per 1 april 2014 directeur Financiën van het Rijksvastgoedbedrijf i.o. bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jürgen Jongkind
Jürgen Jongkind

Het Rijksvastgoedbedrijf start formeel op 1 juli 2014. Dan gaan de Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen verder in één nieuwe organisatie.

Jürgen Jongkind (1958) is sinds 2011 directeur Begroting bij het ministerie van Defensie. Van 2007 tot 2011 was hij directeur Planning en Control van de Commandant der Strijdkrachten bij het ministerie van Defensie. Jongkind is sinds 1982 werkzaam bij het ministerie van Defensie en heeft daar verschillende, ook operationele, functies vervuld.

Jürgen Jongkind heeft de Koninklijke Militaire Academie doorlopen en studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Aanvullend heeft hij nog de opleiding voor Register Controller bij de Vrije Universiteit afgerond.