Eva Klein Schiphorst benoemd tot directeur bij het Rijksvastgoedbedrijf

Eva Klein Schiphorst is per 1 maart 2014 benoemd tot directeur Transacties en Ontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf start formeel op 1 juli 2014 en wordt gevormd uit de vastgoedonderdelen van het ministerie van Defensie (waarvan de Dienst Vastgoed Defensie het grootste onderdeel is) en de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed, allemaal onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Eva Klein Schiphorst (1964) is op dit moment algemeen directeur van de Rijksgebouwendienst (Rgd). Van 2008 tot 2013 was zij directeur Vastgoed bij de Rgd. Klein Schiphorst studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en begon haar loopbaan bij de inspectie Rijksfinanciƫn van het ministerie van Financiƫn.

In oktober 2013 ging de werving van een directeur-generaal en vier directeuren voor de top van het nieuwe Rijksvastgoedbedrijf van start. Jaap Uijlenbroek is per 1 januari 2014 benoemd als directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf. Met de benoeming van Klein Schiphorst is de eerste van de vier directeursvacatures vervuld. Verwacht wordt dat de andere vacatures op afzienbare termijn vervuld zijn.

Eva Klein Schiphorst
Beeld: Fotograaf: Arenda Oomen
Eva Klein Schiphorst