Terrein- & natuurbeheer

Het Rijksvastgoedbedrijf beheert en ontwikkelt terreinen van de Rijksoverheid. Soms worden deze omgevormd tot natuurgebied. Hierbij werken we samen met andere overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen. We beheren en ontwikkelen ook natuur in opdracht van bijvoorbeeld het ministerie van Defensie.

Vergroot afbeelding
Beeld: Hans Roggen

‘Herten en vogels zijn harde knallen gewend’

De herten op gesloten Defensieoefenterreinen zijn minder schuw dan soortgenoten in recreatieve natuurgebieden. 'Voor grote zoogdieren zijn Defensieterreinen rustgebieden', zegt Theo Linders, fauna-ecoloog bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer

Vergroot afbeelding
Beeld: Cary Markerink

Droogte dwingt tot nieuw groenbeheer op Park Doorn

Door langdurige droge periodes dreigen monumentale beukenbomen in Park Doorn af te sterven. 'Chef Groen' Frank van Dam bij het Rijksvastgoedbedrijf maakt zich zorgen en pleit voor ander groenbeheer. 'We moeten naar beplanting toe die wel tegen de droogte kan.'

Lees meer

Vergroot afbeelding Boswachter van staatsbosbeheer geeft uitleg aan kinderen
Beeld: ©Staatsbosbeheer/ Marjolein den Hartog

Rijkvastgoedbedrijf en Staatsbosbeheer starten samenwerking

Het Rijksvastgoedbedrijf en Staatsbosbeheer gaan samenwerken op gebied van beheer en ontwikkeling van gronden en vastgoed. Hiervoor is een overeenkomst getekend. Door kennis te delen willen de organisaties actief bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving in Nederland.

Lees meer