Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Inkoopplanning, vleermuisprotocol en elektrisch graven

Inkoopplanning: maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) verwacht in 2024-2025 ruim 2 miljard euro aan aanbestedingen uit te schrijven. De inkoopplanning laat zien dat maatschappelijk verantwoord inkopen steeds belangrijker is: circulair, stikstofarm en energiezuinig. Het RVB wil zo samen met klanten en opdrachtnemers naar een beter Nederland.

Inkoopplanning: maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen

Het Oude Loo: onderhoud volgens vleermuisprotocol

Het Oude Loo in Apeldoorn had ineens een nieuwe bewoner: de rosse vleermuis. Deze beschermde vleermuis mag niet verstoord worden. Ook niet tijdens onderhoud. RVB-ecoloog Harper Tromp bedacht slimme oplossingen.

Het Oude Loo: onderhoud volgens vleermuisprotocol

‘Wij hebben er belang bij de bouw te industrialiseren’

Duurzaamheid en digitalisering zijn twee belangrijke thema’s op de RVB Marktmiddag 2024 voor Marc Unger, hoofd Inkoop en Contractmanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf. ‘Op het gebied van digitalisering hebben we echt stappen gezet.’

‘Wij hebben er belang bij de bouw te industrialiseren’

Wat is goedkoper: elektrisch of diesel?

Lichte elektrische bouwmachines zijn nu al goedkoper dan ronkende dieselvarianten. Een van de verrassende uitkomsten van een onderzoek van Tessa Nauta van het RVB naar de total cost of ownership van bouwmachines.

Wat is goedkoper: elektrisch of diesel?

Tessa Nauta
Beeld: ©Eric Jansen/Rijksvastgoedbedrijf

RVB in Beeld: Rijksmusea

Het is deze week de Nationale Museumweek. Wie het wil, kan tijdens deze week zich ook in een aantal Rijksgebouwen onderdompelen in geschiedenis, kunst en cultuur. Van meesterwerken in het Rijksmuseum tot oudheden in verschillende kastelen als Muiderslot en Loevestein. Heb je een Museumjaarkaart, maar zelf geen tijd? Deze week mag je je kaart aan een ander uitlenen. Dan kan die zich deze week laten inspireren door prachtige Rijksgebouwen. Denk aan het Rijksmuseum, Rijksmuseum Muiderslot, het Rijksmuseum van Oudheden, Het Scheepvaartmuseum en Slot Loevestein.

Scheepvaartmuseum
Beeld: ©Scheepvaartmuseum / Scheepvaartmuseum