Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

E-trucks op Binnenhof, klimaatakkoord en RVB schenkt ramen

Eerste vrachtwagens door verlaagde en verstevigde Stadhouderspoort Binnenhof

De eerste elektrische vrachtwagens reden deze week onder de Stadhouderspoort van het Binnenhof in Den Haag door. Om de doorgang geschikt te maken is de monumentale poort uitgegraven. Maar allereerst moest de fundering versterkt worden. Dat gebeurde door ‘grouten’, of specifieker: jetgrouten.

Eerste vrachtwagens door verlaagde en verstevigde Stadhouderspoort Binnenhof

Haags Klimaatakkoord: RVB doet mee

Een klimaatneutraal Den Haag in 2030. Dat is het doel van de gemeente met het Haags Klimaatakkoord. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) werkt daar aan mee. Onder andere door transitiepaden en testen met de verwarming in Paleis Noordeinde.

Haags Klimaatakkoord: RVB doet mee

Unieke ramen terug waar ze horen

Of iemand weet waar de gebrandschilderde ramen uit het voormalige pand van de Octrooiraad zijn? Deze vraag kwam binnen bij Publieksvoorlichting van het Rijksvastgoedbedrijf. Medewerker Monumenten Celine Bakker: ‘Herplaatsing lukte niet, vandaar de overweging om te schenken.’

Unieke ramen terug waar ze horen

‘We wilden deze stagiair niet laten gaan’

Linda Beurse begeleidde stagiair Rob van der Knaap. ‘Zijn studievakken sluiten goed aan bij wat het Rijksvastgoedbedrijf doet.’ Er is contact met de Hogeschool voor meer stagiairs en het team wilde Van der Knaap houden. Hij werkt nu naast zijn studie bij de sectie contractmanagement.

‘We wilden deze stagiair niet laten gaan’

RVB in Beeld: Rijksmuseum

Het Rijksmusem in Amsterdam; een van de meest iconische rijksgebouwen van Nederland. De aftrap van het grote bouwproject startte in 1876 en eindigde negen jaar later. Het geheel is uitgevoerd door architect Pierre Cuypers in gotische stijl en kenmerkt zich voornamelijk door de spitsbogen en smalle, hoge ramen. Tot 2017 was het Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van panden die dienen als rijksmusea. Deze onderhoudstaken zijn inmiddels overgedragen aan het Rijksmuseum zelf, die tevens ook verantwoordelijk is voor de rijkscollectie. Het meest herkenbare beeld van het Rijksmuseum wordt genomen vanaf het Museumplein en minder vanaf de Stadhouderskade. Maar wat is nou de voorkant en wat is de achterkant?

Altijd op de hoogte blijven van de #PlaatVanDeWeek? Volg het RVB op instagram @RijksvastgoedNL en op LinkedIn @Rijksvastgoedbedrijf.

Beeld: ©Numan Köse