Twee collega's van het Rijksvastgoedbedrijf bekijken een bouwtekening, foto: RVB

Een nieuwe RVB Marktmiddag en een nieuwe directeur

Eind juni is er weer een RVB Marktmiddag. Welke thema’s moeten dan echt aan bod komen?  Majorie Jans is met ingang van 1 april directeur Transacties en Projecten (T&P). T&P is de schakel tussen het RVB en de vastgoed- en bouwmarkt. In Italië wordt afgepakt vastgoed van criminelen ingezet voor de samenleving. Nu ook in Schiedam. Verder: 2 miljoen vierkante meter van Defensie inspecteren. En hoe kun je de stikstofuitstoot op de bouwplaats snel verminderen?

RVB Marktmiddag 2023: denk mee over de thema’s

Ontmoeten, uitwisselen en netwerken, dat is de RVB Marktmiddag. ‘Wij hebben de markt in de volle breedte nodig. De Marktmiddag biedt ruimte om in gesprek te gaan’, zegt Annuska Bloemert van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). En de vraag: wat willen de marktpartijen bespreken?

RVB Marktmiddag 2023: denk mee over de thema’s

Beeld: RVB/Bas Kijzers

Majorie Jans, directeur Transacties en Projecten

Majorie Jans wordt met ingang van 1 april 2023 benoemd tot directeur Transacties en Projecten (T&P) bij het Rijksvastgoedbedrijf van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Majorie Jans, directeur Transacties en Projecten

Beeld: RVB/Erik Jansen

Opbrengst plukze-panden voor werk- en leerplaats Schiedamse jongeren

Met de opbrengst van plukze-panden is in Schiedam een werk- en leerplaats voor jongeren opgezet. Het gaat om een proefproject dat geënt is op Italiaans beleid. In Italië wordt al langer afgepakt vastgoed van criminelen ingezet voor de samenleving.

Opbrengst plukze-panden voor werk- en leerplaats Schiedamse jongeren

Beeld: RVB

Als je geen eisen stelt, krijg je dieselmotoren

Een derde van de stikstofuitstoot tijdens de bouw komt van bouwmachines. Hoe kun je die uitstoot snel verminderen? Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft onderzoek laten doen. ‘Wees niet bang om uit te dagen.’

Als je geen eisen stelt, krijg je dieselmotoren

Beeld: RVB/Erik Jansen

RVB in Cijfers: Inspectie van 2 miljoen vierkante meter bij Defensie

Veiligheid staat boven alles bij het Rijkvastgoedbedrijf (RVB). Om de veiligheid van objecten en terreinen te garanderen is toezicht nodig. Vanaf 2017 heeft het RVB bijna 2 miljoen vierkante meter aan Defensieobjecten uitvoerig geïnspecteerd aan de hand van de NEN 2767 conditiemeting. Deze norm legt objectief vast wat de technische staat van bouw- en installatieonderdelen is. De RVB-inspecteurs stellen met een scoreschaal en eenduidige vereisten nauwkeurig de conditie van de objecten vast waarna het RVB het onderhoud hierop afstemt. Tijdens de coronacrisis was inspecteren lastiger vanwege de strenge maatregelen. Het aantal inspecties per jaar daalde met ruim een kwart. Af en toe versoepelden de maatregelen en konden inspecties ingehaald worden. Maar niet voldoende om het jaarlijkse doel van 420.000 vierkante meter te halen. Ook in 2023 worden daarom nog achterstallige inspecties ingehaald.