Gordijnen, breedplaatvloeren, tankstations en tralies

Tralies & Techniek bij het Rijksvastgoedbedrijf

Hoe verduurzaam je een oude gevangenis? Rijksvastgoedbedrijf-medewerkers laten in ‘De techniek achter het Rijksvastgoedbedrijf’ zien hoe zij een monumentale gevangenis klaar maken voor toekomstige eisen voor duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid.

Techniek & tralies bij het Rijksvastgoedbedrijf

Presentator Maurice Lede in gesprek met Stienus Melis van het Rijksvastgoedbedrijf

Bruggen bouwen met koninklijke gordijnen

De Chinese gordijnen van het woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren te kwetsbaar geworden voor gebruik. Het monumentale interieur is eigendom van het Rijk en valt onder het beheer van het Rijksvastgoedbedrijf. ‘Ons uitgangspunt was om de sfeer te behouden.’

Bruggen bouwen met koninklijke gordijnen

Beeld: Maarten Schuth

Aanbesteding breedplaatvloeren: ‘prijsrisico niet alleen bij de markt’

Gewoonlijk schrijven bij een aanbesteding marktpartijen zich in met een vaste prijs voor een project. Bij de aanbesteding voor het herstel van breedplaatvloeren gaat het net even anders. ‘Het prijsrisico blijft langer bij ons.’

Aanbesteding breedplaatvloeren: ‘prijsrisico niet alleen bij de markt’

Beeld: RVB/Arenda Oomen

Verhuurd: zevenentwintig tankstations langs rijkswegen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft woensdag 13 september via een veiling zevenentwintig tankstations langs rijkswegen opnieuw verhuurd. Zes van de zevenentwintig tankstations wijzigden van huurder.

Verhuurd: zevenentwintig tankstations langs rijkswegen

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf

RVB in Beeld: Koninklijke Bibliotheek in Den Haag

De Koninklijke Bibliotheek is de nationale biblitoheek van Nederland en een plek van kennis en cultuur. De bibliotheek beschikt over 4,4 miljoen fysieke items die allemaal naast elkaar een keten van 120,5 kilometer aan boeken oplevert. De opvallende gevel van dit bijzondere gebouw bestaat uit ongeveer 5.200 aluminium platen met allerlei afgeronde hoeken en een star maatraster. Dwars door het gebouw ligt de verbindingsweg tussen het Anna van Buerenplein en de Tehersiastraat, zoals op de afbeelding goed te zien is. 

Altijd op de hoogte blijven van de #PlaatVanDeWeek? Volg het RVB op instagram @RijksvastgoedNL

Beeld: vedarvisuals