Rijksvastgoedbedrijf koopt Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Paleis van Justitie gekocht aan de Leeghwaterlaan 8 te ’s-Hertogenbosch. Het complex heeft een totale omvang van circa 42.000 m2 vloeroppervlak.

Beeld: Dirk Verwoerd
Paleis van Justitie, Leeghwaterlaan 8, Den Bosch

De aankoop past in het beleid om strategische locaties in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn gemakkelijker naar eigen inzicht te verduurzamen en er wordt bespaard op huisvestingskosten die gepaard gaan met huren.

De ontwikkeling van het complex vormde in 1998 de eerste fase van de ontwikkeling van kantoren in het prestigieuze Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. Het complex bevindt zich op loopafstand van het NS-station ‘s-Hertogenbosch en is daarnaast goed met de auto bereikbaar. Het gebied grenst direct aan het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Het Paleis van Justitie is gekocht van Vastgoed Rietveld (Den Bosch-Leeghwaterlaan) B.V., beheerd door GARBE Institutional Capital Netherlands B.V..