Spraakmakende denkrichtingen voor koepel Breda

De koepelgevangenis is een uniek icoon in het hart van de stad Breda, klaar voor nieuw gebruik. Op de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam presenteerde het Rijksvastgoedbedrijf op woensdag 6 juni, onder de titel ‘De koepel: kroon van Breda’, spraakmakende architectonische beelden van de voormalige gevangenis en de directe omgeving. Met als doel marktpartijen uit te dagen nóg interessantere toekomstscenario’s voor het complex te ontwikkelen.

Impressie koepelgevangenis Breda

Welke kansen liggen er binnen en buiten de muren van de voormalige gevangenis? Hoe kunnen vernieuwende ideeën bijdragen aan een bruisende toekomst voor de stad Breda en de regio? Op het Transformatieplein lieten projectdirecteur Rijksvastgoedbedrijf Anneloes van Boxtel en architect Marc van Roosmalen twee out-of-the-box denkrichtingen zien. De architectonische beelden zijn voorbereid door het Rijksvastgoedbedrijf, waarbij is gezocht naar toegevoegde waarde voor stad en regio.

Het Rijksvastgoedbedrijf kondigde na afloop van de presentatie een marktconsultatie aan. Met de marktconsultatie wordt beoogd input op te halen voor mogelijke toekomstige bestemmingen van de koepel en het complex en voor een goede invulling van verkoopproces. Belangstelling voor deelname aan de  marktconsultatie kan kenbaar worden gemaakt bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Het is overigens nog niet bekend wat de uiteindelijke bestemmingen van het gevangeniscomplex kunnen worden. Het Rijksvastgoedbedrijf is hierover in gesprek met de gemeente Breda. Met de gemeente zullen de uitkomsten van de consultatie worden besproken en ook gezamenlijk het verkoopproces worden bepaald.

Meer informatie en de belangstellingsregistratie voor de marktconsultatie zijn te vinden op www.biedboek.nl