08 februari Inloopavond herontwikkeling de Koepel, PI De Berg Arnhem

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Wilhelminastraat 16, 6812 CW Arnhem. Ontvangst en presentatie zijn in het arbeidsgebouw, toegang via de grote deuren naast gebouw I

De Koepelgevangenis heeft de functie van gevangenis verloren. Ook de functie als opvanglocatie voor vluchtelingen is niet meer aan de orde. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat het pand medio dit jaar in de verkoop zetten.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de gemeente Arnhem gevraagd om, voor het zover is, samen en in overleg met bewoners uitgangspunten voor herontwikkeling vast te stellen. Op woensdag 8 februari 2017 vindt hierover een inloopavond plaats in de Koepel. De inloop is vanaf 19.30 uur, de start is om 20.00 uur.

Tijdens deze avond vertelt een vertegenwoordiger van het Rijksvastgoedbedrijf over het verkoopproces geeft stedenbouwkundige Thor Smits een presentatie. Hij vertelt over de geschiedenis van de Koepel, de geschiedenis van de wijk en de ontwikkelingen die het gebouw en de wijk in die tijd hebben doorgemaakt.

Tijdens de bijeenkomst kunt u in gesprek met medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf, medewerkers van het Atelier Rijksbouwmeester, van de gemeente en van leegstandsbeheerder De Kabath. Er is ook een vertegenwoordiging van de werkgroep Koepelinzichten uit de buurt. De werkgroep staat open voor verbreding vanuit de wijk, dus als u geïnteresseerd bent om aan te sluiten dan kunt u zich die avond aanmelden.

Na 8 februari

De nota van uitgangspunten moet worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Resultaten van 8 februari geven krijgt het college mee. De planning is op dit moment nog niet bekend.