Energiearme gebouwen

Het Rijksvastgoedbedrijf stimuleert duurzame energie. In 2023 moet 16% van de energie die we gebruiken afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen, zoals wind, waterkracht, zon, bodem, buitenluchtwarmte en biomassa. Alle gebouwen met een kantoorfunctie hebben dan label C.  

Energiearm Rijkskantoor in Eindhoven opgeleverd

Vergroot afbeelding
Beeld: UNStudio
impressie na renovatie van aangehuurd gebouw in wijk Fellenoord in Eindhoven

In Eindhoven is een bestaand kantoorpand aan de Fellenoord omgebouwd tot een duurzaam Rijkskantoor. Het pand heeft geen aansluiting op het aardgasnet en krijgt energie door warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen (PV-panelen). Daarnaast zorgen slimme sensoren voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van het gebouw.

Lees meer

'Laat overheid en marktpartijen elkaar prikkelen'

Vergroot afbeelding
Beeld: Corné Bastiaansen
Overheidsgebouwen in het centrum van Den Haag. EnergieRijk Den Haag is een samenwerkingsverband voor een gebiedsgerichte aanpak van energietransitie.

Het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Den Haag werken samen om de belangrijkste overheidsgebouwen in Den Haag klimaatneutraal te maken. Roger Mol, directeur Transacties en Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf over dit project, EnergieRijk Den Haag 2.0: 'Het is een harde voorwaarde dat we er echt samen aan werken.' 

Lees meer

Duurzaam energieverbruik