Advies bij aankoop van vastgoed

Het Rijksvastgoedbedrijf ondersteunt overheden die zoeken naar vastgoed. U kunt onze ruime ervaring inschakelen bij: het vinden van een pand, het vooronderzoek, taxatie, onderhandelingen, de aankoop en zelfs het opstellen van het contract.

Vinden van een pand

Wij kennen de vastgoedmarkt van dichtbij, omdat wij verspreid over het hele land zitten. Zo kunnen wij uw zoekopdracht naar een onroerende zaak snel en efficiënt uitvoeren. De zoektocht begint in onze eigen verkoopportefeuille, maar ook het aanbod van lokale makelaars en andere overheden bekijken we voor u.

Vooronderzoek

Is een geschikt object gevonden, dan kunnen we een compleet vooronderzoek voor u doen. Het gaat onder meer om kadastrale recherche en onderzoek naar het bestemmingsplan, bodemonderzoek en bouwtechnische keuring. Op basis van de resultaten overleggen wij met u over eventuele verdere stappen.

Taxatie

U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een onroerende zaak. Met een taxatie of waardebepaling van het Rijksvastgoedbedrijf kunt u de marktwaarde van een onroerende zaak bepalen vóór de aankoop. Wij maken gebruik van onze eigen kennis en expertise: onze vastgoeddeskundigen zijn gecertificeerd registertaxateur. Zij kunnen dus zelf de taxaties uitvoeren, maar als u dat wenst, kunnen zij ook een extern adviseur inschakelen.

Onderhandelingen

Wilt u na de taxatie overgaan tot aankoop, dan kan het Rijksvastgoedbedrijf ook adviseren over de voor u meest aantrekkelijke voorwaarden. De onderhandelingen kunt u aan ons uitbesteden. Zelfs de ontwerpakte van levering kunnen we voor u opmaken. En indien gewenst nemen we de gang naar de notaris op ons.