Rijksbouwmeester wil toekomstdenken doorgeven

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra zet de 'toekomst' op de agenda. Want een scherpe kijk op wat komen gaat, maakt het mogelijk om betere steden en gebouwen te ontwerpen. ‘Het gaat om een houding, een manier van denken en handelen.'

Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, foto: Maarten Sprangh
Beeld: Maarten Sprangh

Of het nu gaat om klimaat, energie, wonen, landbouw of water: Nederland zal anders met zijn ruimte moeten omgaan. Om nu de juiste beslissingen te nemen over deze complexe opgaven, is het belangrijk om ver vooruit te kijken.

Het Toekomstatelier NL2100, een initiatief van het College van Rijksadviseurs en voorzitter Veenstra, is een langlopend ontwerpatelier om een gedeeld beeld te ontwikkelen van de strategische keuzes die nodig zijn voor een toekomstbestendig Nederland. Het eerste Toekomstatelier vond plaats in Zutphen. 

Veenstra: 'Vanuit het Atelier Rijksbouwmeester waren veel medewerkers aanwezig. Die zijn enthousiast en vertellen met ons het verhaal door. Zo werkt een olievlek die ik als een beweging naar de toekomst iedere dag graag groter zie worden.’

Lees meer