Werken bij Rijksvastgoedbedrijf: ‘gericht op impact’

Werken bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is werken aan de grootste en meest gevarieerde vastgoedportefeuille. De afgelopen tien jaar is dat werk alleen maar afwisselender en maatschappelijk relevanter geworden, vertellen vier RVB’ers.

Vergroot afbeelding Jille Koop
Beeld: Herman Zonderland

‘Beweging in gang zetten die niet te stoppen is’

Jille Koop is adviseur duurzaamheid en doet alles om onze leefomgeving te beschermen. ‘Mijn zoektocht is gericht op impact.’ Zijn gedrevenheid is niet onopgemerkt gebleven. Hij werd genomineerd voor de titel Ambtenaar van het jaar 2023.

Vergroot afbeelding Julia Hennig in Chinese Zaal Paleis Huis ten Bosch
Beeld: Maarten Schuth

Bruggen bouwen met koninklijke gordijnen

De Chinese gordijnen van Paleis Huis ten Bosch waren toe aan vervanging. Monumentenadviseur Julia  Hennig ziet zichzelf hierbij als de advocaat van het monument. ‘Ons uitgangspunt was om de sfeer te behouden.’

Vergroot afbeelding
Beeld: RVB/Sjoerd van der Hucht
.

Digitale gebouwsystemen moeten weerbaar zijn 

De wereld raakt steeds meer digitaal verbonden en cyberaanvallen nemen toe. Ook de objecten van het RVB zijn doelwit. Adviseur cybersecurity Rinke Andriessen versterkt de beveiliging van gebouw- systemen: ‘De digitale wereld verandert constant. Risico’s moeten we voorblijven.’

Vergroot afbeelding
Beeld: Bart van Vliet

Stage bij ‘de grootste vastgoedopdrachtgever’

‘Bij geen andere partij zie je zulk uniek vastgoed’, ontdekte stagiair Rob van der Knaap tijdens zijn studie Vastgoedkunde (hbo). Hij kreeg de smaak te pakken en blijft na zijn stage twee dagen voor het RVB werken, terwijl hij zijn studie afrondt.

Vergroot afbeelding
Beeld: RVB/Hans Roggen

De sturende en controlerende rol van RVB-bouwkundigen

In de ochtend in de rechtbank en ’s middags in de gevangenis. Een gewone dag voor bouwkundige Willeke de Kruijff. Zij is technisch manager met standplaats Arnhem. ‘De verscheidenheid aan panden en klanten maakt mijn werk zo leuk.’