Rijksvastgoedbedrijf zoekt partner voor ‘kantoor vol afval’

Voor de verduurzaming van een oud marinegebouw in het hart van voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk zoekt het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een marktpartij of markcombinatie. In het pand wordt met gebruikte gebouwdelen een circulair kantoor gerealiseerd.

Vergroot afbeelding RVB_locatieValkenburg_gebouw356_20210429_BKFF61-1920
Interieur van Gebouw 356 op de locatie Valkenburg in Katwijk. (foto: Bas Kijzers)

Het circulaire kantoorgebouw wordt een ‘kantoor vol afval’ (KaVA), waarbij 'hands-on' wordt gewerkt met oplossingen en aanpakken voor toekomstige nieuwbouw- en transformatieprojecten. Er is een verkenning van het gebouw uitgevoerd op basis waarvan ambities, mogelijkheden en bruikbare randvoorwaarden zijn geformuleerd.

Marktpartij gezocht

Het RVB zoekt een marktpartij of marktcombinatie om het KaVA te ontwerpen en te realiseren. Doel van de samenwerking is om de grenzen van hergebruik verder te verkennen en concreet te maken. In dit renovatieproject van circa 2.100 vierkante meter ligt de focus bewust op circulair bouwen en het bedenken en uitwerken van ideeën en ontwerpen die hun weg vinden naar andere en toekomstige kantoorgebouwen.

De opdrachtnemer heeft een samenwerkende en oplossingsgerichte houding, heeft ervaring met circulaire bouw en wil investeren in het project. 

Meer weten?

Download het volledige informatiedocument en lees aan wie u vragen kunt stellen en hoe u zich kunt aanmelden voor de informatiebijeenkomst op donderdag 25 november 2021.