14 juni Marktconsultatie over aanbesteding onderhoud vastgoed Defensie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Centraal in Nederland

Wij zijn en zoeken no-nonsense doeners. Gericht op samen, openheid en resultaat.

U kunt zich niet meer aanmelden voor de bijeenkomst.

Richard Tieskens
Beeld: Fotograaf: Arenda Oomen
Richard Tieskens, directeur Vastgoedbeheer

We hebben als Rijksvastgoedbedrijf veel onderhoud op ons defensievastgoed en willen een inhaalslag maken op onderhoud, vervangingen en keuringen. We zien deze uitdaging als kans om als Rijksvastgoedbedrijf samen met de markt het verschil te maken voor onze klant Defensie. Na jarenlange bezuinigingen op (onderhoud van) Defensievastgoed is het niet vreemd dat dit ten koste is gegaan van de kwaliteit van onze panden en terreinen. Het maken van deze inhaalslag kunnen wij, als Rijksvastgoedbedrijf, niet alleen. Daar hebben we de deskundigheid van u, als marktpartij, hard voor nodig. Daarom omarm ik het traject ‘Krachtig aanbesteden: samen en met de markt’. Het traject dat leidt naar de Marktconsultatie op 14 juni over aanbesteding onderhoud vastgoed Defensie. Door het gaan aanbesteden in bundels en in disciplines geloof ik dat we een aantrekkelijkere opdrachtgever worden en ons ‘Defensiehuis’ zo spoedig mogelijk op orde kunnen krijgen. En zeer essentieel: we nemen u als marktpartij gedurende het traject niet alleen mee, u heeft ook echt een stem. Van opgaven formuleren tot aanbesteding en van contract tot uitvoer. Mooi om volgens de Marktvisiegedachte de dialoog aan te gaan.

Marktconsultatie

Het Rijksvastgoedbedrijf is bezig met de voorbereidingen voor de aanbestedingen van de eerste bundels uit het bundelingsprogramma onderhoudsovereenkomsten Defensie. Samen met de markt en onze eigen organisatie willen we onderzoeken hoe gebundeld contracteren en het samenwerken vanuit deze contracten leidt tot verlichting van de administratieve last en het vergroten van de slagkracht op de werkvloer.

In een speciale marktconsultatie op dondermiddag 14 juni 2018 leggen we diverse thema's voor aan de markt en werken we deze uit tot concrete aanbevelingen. De thema’s zijn: Effectief inrichten van de dialoog (centraal thema), Contractmanagement en contractbeheer, Consortiavorming: samenwerking tussen MKB en grotere marktpartijen, Efficiënt inrichten van proces van uitvoering, Toekomstgerichte pilots, Veiligheid, Brede raamovereenkomst ‘werken’. Nadat u zich hieronder hebt aangemeld, ontvangt u een link waarmee u zich kunt inschrijven voor de verschillende thema’s. Ook informatie over de locatie ontvangt u na uw aanmelding. Tot 31 mei 2018 kunt u vier voorkeursthema’s opgeven. Hierna delen wij u in bij sessies waar nog plaats is.

Op 5 juli neemt de directie van het Rijksvastgoedbedrijf deze aanbevelingen in ontvangst. In de zomer worden de aanbevelingen verwerkt in de eerste aanbestedingsbundels die in najaar 2018 worden gepubliceerd (TenderNed).