Rijk versnelt bouwen flexwoningen, aanbesteding 2000 woningen gestart

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft het Rijksvastgoedbedrijf opdracht gegeven de aanbesteding te starten voor de aanschaf van 2000 flexwoningen. Om zo de bouwcapaciteit van flexwoningen te verhogen en te versnellen.

Vergroot afbeelding Veiligheidsdeskundige loopt over een bouwlocatie
Beeld: Erik Jansen

Om nu zo snel mogelijk de bouwstroom op gang te brengen, start het Rijksvastgoedbedrijf met het aanbesteden van de flexwoningen. Deze versnelling komt voort uit het parallel schakelen van de aanbesteding en het aandragen van locaties door gemeenten en corporaties. Uitgangspunt is dat corporaties de woningen na de inkoop, afnemen van het Rijksvastgoedbedrijf. Daarnaast biedt grootschalige inkoop via één vastgoedorganisatie met inkoopexpertise de mogelijkheid te standaardiseren waardoor levertijden worden verkort.

Lees meer