Liftinstallatie Jachthuis Sint Hubertus

Marco van de Wetering, adviseur transportinstallaties inspecteert de klassieke lift uit 1917 van Jachthuis Sint Hubertus

STILTE

(Beeldtitel: Jachthuis Sint Hubertus. Lift uit 1917. Marco van de Wetering, technisch adviseur transportinstallaties, steekt onder het woordje 'lift' een sleutel in een slot. Daarna schuift hij een dubbele deur open, stapt de lift in en doet de deur weer dicht.)

VREDIGE MUZIEK

(Marco drukt op de bovenste van vijf knopjes, waarna een wiel in beweging komt met daaraan een stalen kabel. Onder het woordje 'lift', boven het slot, brandt een lampje met 'in beweging'.)

DE VREDIGE MUZIEK STOPT

(Op een bordje binnen in de lift staat: 'personen - lift. Toe te laten belasting 300 kg of 4 personen met inbegrip van den bestuurder. De deuren steeds goed te sluiten.')

(Een veer springt naar achteren en naar voren. In de machinekamer draait een buis rond, die een ketting in beweging houdt. Een wiel doet hetzelfde met de stalen kabel. Een mechanische rem laat de lift stoppen op de gewenste verdieping.)

DE VREDIGE MUZIEK SPEELT VERDER TOT HET EIND VAN DE VIDEO

(Marco opent de dubbele deur, gevolgd door een enkele deur. Daarna stapt hij de lift uit en doet de enkele deur weer dicht. Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksvastgoedbedrijf. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Beeldtekst: Jachthuis Sint Hubertus. Lift uit 1917.)