Time-lapse EMA Amsterdam

De Nederlandse overheid deed de belofte aan de Europese Unie om voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) een nieuw en volledig op maat gemaakt kantoor en conferentiecentrum te realiseren binnen twee jaar na het formele besluit over de verhuizing van EMA van Londen naar Amsterdam. Op 1 mei 2018 startte Bouwcombinatie EMA (Dura Vermeer/Heijmans) met de bouw en leverde het binnen zeer korte tijd (18 maanden) op 15 november 2019 op.

Time-lapse EMA Amsterdam

(Beeldtitel: 15 november 2019. Beeldtekst: #As promised. #Zoals beloofd.)

DRUKKE MUZIEK TOT HET EIND VAN DE VIDEO

(Versnelde beelden van de bouw van een betonnen bouwwerk. De werkzaamheden gaan dag en nacht door. Uiteindelijk wordt de definitieve hoogte van het bouwwerk bereikt: ongeveer tachtig meter.)

(Aan de voet ontstaat een gebouw van zo'n drie verdiepingen. Om het betonnen bouwwerk heen, dat de kern van een nieuw kantoorpand blijkt te zijn, wordt een stalen constructie geplaatst, het skelet van uiteindelijk zo'n negentien verdiepingen. Bij het gebouw zijn meerdere hoge kranen druk in de weer.)

(Terwijl de laatste verdiepingen ontstaan, wordt beneden begonnen met het plaatsen van de buitenwand die voornamelijk uit langwerpige ramen bestaat.)

(Als het kantoorgebouw klaar is, verschijnt er een animatie van siervuurwerk. Na een tijdje maakt het vuurwerk plaats voor de logo's van de Rijksoverheid, Relocatema, Bouwcombinatie EMA en gemeente Amsterdam. Daarna wordt het beeld zwart.)