Kopen van Rijksvastgoed

Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. Gebouwen en gronden die niet meer worden gebruikt, worden door ons te koop aangeboden. We werken openbaar, transparant en marktconform. Altijd met het maatschappelijk belang voor ogen. In 6 overzichtelijke stappen koopt u bij ons vastgoed. Een korte heldere uitleg over vastgoed kopen van het Rijk via Biedboek.nl

Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor de grootste en meest diverse
vastgoedportefeuille van Nederland. Gebouwen en gronden die niet meer worden gebruikt,
worden door ons te koop aangeboden.

We werken openbaar, transparant en marktconform. Altijd met het maatschappelijk belang voor ogen.

In 6 overzichtelijke stappen koopt u bij ons vastgoed.

Alle informatie over een aanstaande verkoop wordt ruim van tevoren aangekondigd op
biedboek.nl. Via deze website kunt u een zogenoemd biedboek bestellen voor het gebouw of de grond waarin u geïnteresseerd bent. Bij het biedboek vindt u alle relevante documenten en de inschrijfvoorwaarden voor de verkoop.

Na de aanvraag wordt u in de gelegenheid gesteld om het gebouw of terrein te bezichtigen. Zo kunt u zich goed laten informeren over de eigenschappen en mogelijkheden van het object.

Besluit u over te gaan tot een bieding? Dan kunt u uw bod schriftelijk kenbaar maken bij de
notaris. Afhankelijk van de condities, kunt u een bod met- of zonder voorwaarden uitbrengen.

Bij bepaalde verkopen is sprake van een voorselectie van partijen. We kijken dan bijvoorbeeld naar de kwaliteit of we stellen financiële en administratieve eisen. In deze gevallen kunnen alleen partijen met de benodigde kennis en ervaring een bod doen.
De biedingen van de verschillende partijen worden door ons getoetst. We kijken naar de hoogte van het bod, de integriteit van de koper en of aan alle inschrijfvoorwaarden is voldaan. De koop wordt gegund aan de partij met de meest aanvaardbare bieding.

Vervolgens wordt de koopovereenkomst getekend bij de notaris en is alles gereed voor de
oplevering en overdracht.

U bent nu de eigenaar van een voormalig gebouw of perceel  van de Rijksoverheid!