Werken aan unieke projecten voor bijzonder vastgoed?

Als Rijksvastgoedtrainee ga je aan de slag met actuele maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, energie en gebiedsontwikkeling. Je werkt aan de grootste vastgoedportefeuille van Nederland: van nieuwbouw tot verkoop, beheer en regie.

Vergroot afbeelding
Beeld: Beeld: Hans Roggen

Of je nu kiest voor een plek met een meer technische achtergrond of gaat voor projectmanagement, advies, inkoop- en contractmanagement; vaststaat dat je twee jaar lang samen met andere trainees veel gaat leren én ervaren.

Het Rijksvastgoed Traineeship is gericht op jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en leidt je op tot een breed georiënteerde young professional. Van projectleider tot contractmanager en van assetmanager tot omgevingsmanager of technische manager. Functies waarin je elke dag aan de grootste en unieke vastgoedportefeuille van Nederland werkt vanuit grote maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, energie, klimaat en woningbouw.

Ben jij (bijna) afgestudeerd voor je wo-master óf hbo-bachelor en zoek je een traineeship dat in jou investeert, met vervolgens mooie instroomkansen? Meld je dan voor 31 oktober 12:00 uur aan voor het Rijksvastgoed Traineeship.

Bekijk het verhaal van Nikolaj Liebregts. Hij was tot afgelopen zomer trainee en werkt nu bij het Rijksvastgoedbedrijf als stedenbouwkundig ontwerper en adviseur.

Mijn naam is Nikolaj Liebregts.
Ik ben trainee bij het Rijksvastgoedbedrijf en ik heb een achtergrond in bouwkunde en sociale geografie.
Als eerste wilde ik graag een traineeship doen vanwege de verschillende disciplines die je hebt bij het traineeship en het leertraject.
En daarnaast vind ik de politiek bestuurlijke context van het Rijksvastgoedbedrijf erg interessant en werken in het ruimtelijk domein.

Wat ik erg leerzaam vond bij het Rijksvastgoed Traineeship is dat je te maken krijgt met andere afdelingen waar je zelf geen achtergrond in hebt.
Zo heb ik ook een half jaar bij inkoop- en contractmanagement gezeten en zodoende leer je daar ook erg veel over de verschillende aanbestedingsvormen.

Op de vrijdag hebben wij de opleidingsdagen.
Daarin krijgen we meerdere workshops aangeboden zoals workshops financiën, maar ook communicatiestijlen en presentatietechnieken.

Wat het RVB een interessante organisatie maakt is dat je onder andere te maken krijgt met politiek bestuurlijk interessante projecten.
Zo heb je onder andere projecten natuurlijk als het Binnenhof, gevangenissen, rechtbanken, maar ook gewoon rijkskantoren.

Het RVB is een hele brede organisatie met heel veel kennis en kunde en daarnaast ook heel veel verschillende disciplines.
Dus dan heb je het echt over van architectuur tot stedenbouw, maar ook echt elektrotechniek en meer de vastgoedbeheer kant.
En wat dat vooral leuk maakt is dat je echt de mogelijkheid hebt om collega's aan te spreken
en die zijn echt altijd bereid om je te helpen en mee te denken met je.

We zijn een diverse groep trainees met allerlei verschillende achtergronden en onze gezamenlijke drijfveer is ook echt
impact maken en een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgave van het Rijksvastgoedbedrijf.

Ik zou iedereen aanraden om een traineeship te volgen bij het Rijksvastgoedbedrijf.
Ten eerste omdat je de organisatie in de volle breedte leert kennen en daarnaast krijg je te maken
met allerlei verschillende disciplines waar je zelf misschien nog geen achtergrond in hebt.
En als laatste heb je ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen aan de hand van de opleidingsdagen.

Na mijn traineeship blijf ik bij het RVB en ga ik aan de slag als stedenbouwkundig ontwerper en adviseur.
En ik ben erg benieuwd aan welke leuke projecten ik allemaal ga werken.