Lector Perica Savanović: energietransitie vergt veel afstemming

‘Het ontwikkelprogramma EnergieRijk Den Haag is een zoektocht naar een vorm van partnerschap, waarmee een voorbeeldbijdrage aan de energietransitie wordt geleverd. Deze transitie vergt heel veel afstemming’, zegt Perica Savanović, lector Gebouwde Omgeving aan de Avans Hogeschool.

Vergroot afbeelding Perica Savanović, lector Gebouwde Omgeving aan de Avans Hogeschool
Beeld: EnergieRijkDenHaag.nl
Perica Savanović, lector Gebouwde Omgeving aan de Avans Hogeschool

‘We moeten niet meteen in technische oplossingen schieten, want het is maar ten dele een technisch probleem. Acceptatie is cruciaal en dat leren bedrijven nu ook. EnergieRijk Den Haag begon jaren geleden inkooptechnisch, maar is nu veel breder geworden. Het gaat niet meer om “Wat kunnen jullie leveren?” maar om: “Hoe doen we dit sámen?” Het gaat om gemeenschappelijke begripsvorming, beeldvorming en acceptatie, en dus om communicatie en gedrag.’

Lees meer