Te koop: voormalige gevangenis De Boschpoort in Breda

Vandaag start het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van de voormalige koepelgevangenis in Breda en het terrein eromheen met bijgebouwen. Het complex ‘De Boschpoort’ staat als één geheel te koop.

Koepelgevangenis Breda
Beeld: Biedboek.nl

Het totale complex van de voormalige penitentiaire inrichting De Boschpoort, met de zo karakteristieke koepel, ligt op een strategische plek in de stad Breda. Het grenst aan het Chassé terrein en de historische binnenstad.

Het unieke koepelcomplex bestaat uit twee hoofdonderdelen: de koepelgevangenis en het gerechtsgebouw met het Huis van Bewaring. Andere onderdelen van het complex zijn onder andere het poortgebouw, een Huis van Bewaring, een kerkgebouw en werkplaatsen. Het totaal aantal m2 bvo bedraagt circa 37.000. De gebouwen zijn voor een deel rijksmonument. Het terrein heeft een oppervlakte van ruim 3 hectare. Dat is vergelijkbaar met zes voetbalvelden.

De Boschpoort is de laatste van de drie koepelgevangenissen die het Rijk afstoot. In 2017 kreeg het complex in Haarlem een nieuwe eigenaar en in 2018 die in Arnhem.

Meer informatie over de verkoop is te vinden op www.biedboek.nl.