Nieuw gezondheidscentrum Defensie in Stroe

De Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe heeft een gloednieuw gezondheidszorg en tandheelkundig centrum. Het is de eerste in een reeks van 6 nieuwbouw en 16 renovatieprojecten, die het Rijksvastgoedbedrijf in opdracht van Defensie realiseert.

Beeld: ©Defensie

Het gezondheidscentrum werd geopend in aanwezigheid van Jürgen Jongkind, directeur Financiën en Bestuursadvisering van het Rijksvastgoedbedrijf. Jongkind: ‘Het is niet alleen een mooi gebouw, maar het is ook zo goed als energieneutraal. Op het dak liggen ongeveer 300 zonnepanelen, die een groot deel van de energievraag leveren. Het laat zien waar we met gebouwen naar toe gaan: duurzaam, energiezuinig en doelmatig.’

Beeld: ©Defensie
Jürgen Jongkind (links): ‘Het is niet alleen een mooi gebouw, maar het is ook zo goed als energieneutraal.’

Het eerstelijns gezondheidszorgcentrum is goed voor jaarlijks 15.000 consulten en zo’n 2.500 behandelingen. Het heeft onder meer spreek- onderzoeks- en behandelruimten, een laboratorium, prikpoli en apotheek. Het nieuwe onderkomen vormt de ‘voetafdruk’ voor alle toekomstige gezondheidscentra bij Defensie. Ermelo is de eerstvolgende.