Scholengemeenschap De Rooi Pannen koopt Seelig-kazerne Breda

Voor 5,75 miljoen euro heeft scholengemeenschap De Rooi Pannen de Seelig-kazerne Noord in Breda gekocht van het Rijkvastgoedbedrijf. Vandaag werden de handtekeningen gezet, ook al zit Defensie nog tot oktober 2016 in de panden. Na een verbouwing brengt De Rooi Pannen er in 2018 de mbo-opleidingen horeca en toerisme/recreatie in onder. Onderdeel daarvan is een onderwijshotel, waar gasten kunnen vergaderen, eten en slapen.

Seelig-kazerne Noord in Breda

Defensie blijft in Breda

Op het complex van bijna 3 hectare staan vijf grote gebouwen met in totaal ruim 5.100 vierkante meter vloeroppervlakte. De opleiding toerisme/recreatie gaat er onder andere sportieve en toeristische evenementen organiseren, ook gericht op de inwoners van Breda.

Defensie blijft in Breda: de Nederlandse Defensie Academie verhuist van de Seelig-kazerne naar de Trip van Zoudtlandt-kazerne.