Nieuwe topondernemers op HEMbrug

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft deze week huurovereenkomsten gesloten met drie ondernemers die zich binnenkort op HEMbrug vestigen. De ondernemers Flinders, Levi van Veluw en het bureau Jansen, Jansen, Bachrach en Landshoff versterken het profiel van HEMbrug als vestigingsplaats voor topondernemers op het gebied van kunst en ontwerpen.

Hembrugterrein, Affuitenhal
Flinders neemt zijn intrek in de Affuitenhal

Eerder vestigden zich designer Dirk van der Kooij, fotograaf Maarten Heijkamp en het HollandRoute Huis op het voormalige Defensieterrein. De industriële gebouwen en het aanwezige groen maken van HEMbrug een inspirerende omgeving voor ondernemers in creatieve sectoren zoals vormgeving, ontwerp, maakindustrie en dienstverlening.

Flinders neemt zijn intrek in de Affuitenhal. Als leverancier van interieurdesign ambieert Flinders om design voor iedereen bereikbaar te maken. In augustus start de verbouwing van de ca. 2.000 m2 die het gebouw beslaat. In januari 2015 opent Flinders de deuren van zijn nieuwe bedrijfspand met daarin een magazijn, kantoren en een showroom met horeca.

“Ik ben verliefd geworden op het Hembrugterrein. Dat je mag ondernemen in industrieel erfgoed, dat inspireert mij en mijn personeel enorm!”, aldus Geert-Jan Smits, directeur eigenaar van Flinders.

Levi van Veluw is beeldend kunstenaar en bekend vanwege zijn fotografie, film, installaties, sculpturen en tekeningen. Musea, tentoonstellingsruimten en galeries in binnen- en buitenland tonen zijn werk. Levi huurt gebouw 417, de voormalige perserij springstoffen. Het Rijksvastgoedbedrijf renoveert het gebouw van ruim 300 m2 casco waarna Levi van Veluw vanaf 1 maart 2015 zal starten met het inrichten van het gebouw.

Jansen, Jansen, Bachrach en Landshoff starten eveneens op 1 maart 2015 met inrichten van hun nieuwe bedrijfspand; gebouw 418, de voormalige Trotylperserij. Ook dit gebouw wordt door het Rijksvastgoedbedrijf casco gerenoveerd. Zij vestigen in dit gebouw van 218 m2 hun concept-ontwikkelingsbedrijf met kantoorruimte en ruimte voor het inblikken van conserven.

HEMbrug heeft in totaal circa 65.000 verhuurbare vierkante meters. Inclusief de nieuwe huurcontracten, is er nu ruim 17.500 m2 verhuurd. Circa 16.800 m2 wordt momenteel te huur aangeboden. De overige gebouwen komen op een later moment beschikbaar.

Met deze nieuwe ondernemers gaat HEMbrug nog meer leven en worden de openingstijden verruimd.