Jaaroverzicht 2020 Rijksvastgoedbedrijf

Tijdens corona is alles anders. Zo ook de totstandkoming van het jaarverslag van het Rijksvastgoedbedrijf: waar het in andere jaren topdrukte is op het hoofdkantoor in Den Haag, liep het proces deze keer hoofdzakelijk vanuit huis. Directeur-generaal Annet Bertram zette dan ook op 12 maart in haar huiskamer haar handtekening onder het jaarverslag; de Auditdienst Rijk (ADR) voorzag het daarna van zijn goedkeurende verklaring. In dit digitale jaaroverzicht 2020 zijn de mooiste resultaten van het Rijksvastgoedbedrijf in 2020 uitgelicht. Inclusief de cijfers dus. 

Coverfoto Digitaal Jaaroverzicht 2020
Beeld: Tineke Dijkhuizen
Beeld: Arenda Oomen

‘Alles is uit de kast gehaald om het werk voort te zetten’

Hoe blikt directeur-generaal Annet Bertram terug op 2020? De coronacrisis vroeg om flexibiliteit, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid; hoe ziet de toekomst er nu uit?

Lees ‘Alles is uit de kast gehaald om het werk voort te zetten’

Beeld: Rob Acket

Bliksemsnel en veilig

De bijna 200 munitiemagazijnen bij het Drentse Veenhuizen kregen in bliksemtempo een moderne en veilige outfit. Roken verboden… 

Lees Bliksemsnel en veilig

Beeld: Beeld: Tineke Dijkstra

Alleen monumentale sfeer ontbreekt

De verbouwing van het voormalige ministeriegebouw van Buitenlandse Zaken tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer, nadert z’n voltooiing. Ruim vijf jaar lang wordt dit het hart van onze democratie…

Lees Hart van de democratie

Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf / Pieter Pijlman

.,%

‘Een mooie basis om op voort te bouwen’, vindt directeur Jürgen Jongkind van de financiële resultaten van 2020. Een overzicht van de resultaten…

Lees De cijfers

Beeld: Arenda Oomen

Kleine stappen, groot verschil

Als al het vastgoed van het Rijksvastgoedbedrijf niet meer aan de ongewenste CO2-uitstoot in Nederland bijdraagt, maakt dat een groot verschil. Hoe bereiken we dat?

Lees Kleine stappen, groot verschil

Tanker

Van wendbaar bootje tot grote tanker

Biedboek.nl moet op termijn uitgroeien tot dé website voor het verkopen van publiek vastgoed. Sinds de start heeft het portaal 25.000 geregistreerde gebruikers. De komende tijd werkt het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aan een verbeterslag. Intussen gaat de verkoop door…

Lees Van wendbaar bootje tot grote tanker

Beeld: Rob Acket

In het nieuws

Het jaar 2020 staat ook voor het Rijksvastgoedbedrijf in het teken van corona. De maatregelen van het kabinet tegen verspreiding van het virus hebben grote invloed op ons werk. Onder het motto ‘Samen doorbouwen aan Nederland’ gaat het werk zoveel mogelijk en op een verantwoorde manier door. En verder in het nieuws? Lees het belangrijkste nieuws uit 2020 terug in de tijdlijn…