Start renovatie Binnenhof 1 jaar uitgesteld

De start van de renovatie van het Binnenhof en daarmee de verhuizing van de gebruikers van het Binnenhof wordt met 1 jaar uitgesteld tot de zomer van 2021. Dat schrijft staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vanavond in een brief aan de Tweede en Eerste Kamer.

Vergroot afbeelding Vanaf dak Binnenhof met Ridderzaal
Beeld: Corné Bastiaansen
Binnenhof met Ridderzaal

De voorbereidingen voor de renovatie van het Binnenhof blijven volop verder gaan. De projectuitgangspunten blijven ongewijzigd en de reeds beschikbare ontwerpen worden niet heroverwogen, zo geeft de staatssecretaris in de brief aan. 

Op 7 oktober jl. stuurde staatssecretaris Knops de derde voortgangsrapportage renovatie Binnenhof [link naar rapportage] naar de Tweede Kamer. Daarin gaf hij aan dat een optelling van risico’s en hierdoor het geheel aan onzekerheden maakt dat de start van de renovatie in 2020 en daarmee de verhuizing van de gebruikers van het Binnenhof in de zomer van 2020 wellicht niet gegarandeerd kon worden. Alle relevante informatie, waaronder de recente beleidslijn ten aanzien van de aanpak van de stikstofproblematiek, is opnieuw met alle betrokkenen gewogen en finaal beoordeeld. Op grond van de uitkomsten is besloten om de verhuizing van de gebruikers van het Binnenhof met 1 jaar uit te stellen tot de zomer van 2021.