Rijksvastgoedbedrijf koopt 14.000 m2 terrein in Zaanstad

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft circa 14.000m² terrein aan de Smeet op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Het perceel grenst aan het Justitieel Complex Zaanstad. Het Rijksvastgoedbedrijf zal de grond inzetten voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

OHW is het ontwikkelingsbedrijf voor bedrijventerrein HoogTij waarin de gemeente Zaanstad, de provincie Noord-Holland en het Havenbedrijf Amsterdam participeren. Het Rijksvastgoedbedrijf treft momenteel voorbereidingen voor nieuwbouw op deze locatie.

Update 18 maart 2019: Het gaat om nieuwbouw voor de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). Het nieuw te bouwen pand komt naast Justitieel Complex (JC) Zaanstad, er is dus geen uitbreiding van JC Zaanstad.