Pannenbier bij jubilerend 322 Squadron in Leeuwarden

Gelijk met de viering van het 75-jarig jubileum van het 322 Squadron, was het op 14 juni op vliegbasis Leeuwarden tijd voor pannenbier voor het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe kantoor- en lesgebouw voor het squadron. Het feest startte in stijl exact om 3:22 PM. Het nieuwe gebouw dat eind dit jaar klaar is, wordt gebruikt voor operaties met het nieuwe F-35 gevechtsvliegtuig, zoals voor de training van gevechtspiloten en de planning van operaties met F-35 gevechtsvliegtuigen.

Het nieuwe kantoor- en lesgebouw voor het 322 Squadron op vliegbasis Leeuwarden in aanbouw

Het Rijksvastgoedbedrijf, aannemer Friso BV uit Sneek en onderaannemer Unica waren uitgenodigd bij de viering van het 75-jarig jubileum van het 322 squadron op de vliegbasis. Projectmanager Hans Schimmel van het Rijksvastgoedbedrijf: 'We hebben een  goede relatie met  de vliegbasis en vinden het een hele eer dat we zijn uitgenodigd bij de reünie. Via een satellietverbinding vanuit Jordanië wenste  de commandant van het 322 Squadron, Luitenant-kolonel Olivier Bok ons  succes met de nieuwbouw.'

33 infra-projecten voor komst F-35

Het gebouw is het eerste zichtbare grote object in een reeks van zo’n 33 projecten binnen het hele infrastructuurproject voor operaties met F-35 gevechtsvliegtuigen in de komende 8 jaar. Zo wordt onder meer de infrastructuur op de vliegbases Leeuwarden en Volkel aangepast.

322 Squadron

Het 322 (Dutch) Squadron is het oudste operationele squadron van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht. Het werd op 12 juni 1943 opgericht en was het eerste squadron van de RAF dat geheel uit Nederlandse militairen bestond.