Kei 5: Beheer en onderhoud

Vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf is buffelen: élke dag lekt er in zo’n omvangrijke portefeuille wel ergens een dakgoot. Hoe het onderhoud gaat? Wie onze klanten zijn? Wat onze omgeving verwacht? En hoe het nog beter kan?

Kioskfoto KEI 5: Beheer en onderhoud
Beeld: Arenda Oomen

Dat lees je in het thematische magazine Kei van het Rijksvastgoedbedrijf. In deze editie: de vele, vaak stille krachten achter het dagelijkse beheer en onderhoud.

Richard Tieskens
Beeld: Arenda Oomen

De stille krachten van beheer en onderhoud

Richard Tieskens is directeur Vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf. Het onderhouds- en beheerwerk van zijn directie gebeurt door ‘vele, vaak stille krachten’. Het herstelwerk gebeurt dagelijks en de klanten moeten tevreden zijn. Lukt dat? Lees ‘Elke dag crises bezweren’.

Binnenhof
Beeld: Arenda Oomen

Gebouwen met historie goed beschermen

Objectmanager Claudine Calkoen overlegt bijna dagelijks met de klanten, de aannemers en de adviseurs van het Rijksvastgoedbedrijf over het onderhoud bij de Hoge Colleges van Staat. Een kijkje achter de schermen. ‘Er komt meer bij kijken dan bij andere rijksklanten.’ Lees ‘Gebouwen met historie goed beschermen’.

Hoofdfoto
Beeld: John van Helvert

‘Van klantrelatie naar partnerschap’

Luitenant-kolonel René Baksteen, chef Staf en hoofd Personeel en Bedrijfsvoering van de vliegbasis, zegt op dit moment ‘in een goede flow’ te zitten met het RVB. Wat niet wil zeggen dat er niets aan de hand is... Lees ‘Van klantrelatie naar partnerschap’.

Rijksvastgoedportaal in ontwikkeling
Beeld: Bas Kijzers

Informatie voor klanten

Het rijksvastgoedportaal is het nieuwe digitale systeem van het Rijksvastgoedbedrijf waarin je - naar verwachting - vanaf 2019 vastgoedinformatie over rijksgebouwen kunt opvragen. Het belooft heel veel moois. Lees Rijksvastgoedportaal: vastgoedinformatie voor klanten.

De radar in Nieuw Milligen
Beeld: Hans Tak

‘Mijn radar staat altijd aan’

Bart van Veldhuijsen is omgevingsmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf. ‘Kopjes koffie drinken, praten met de klant, netwerken met gemeente en provincie, de lokale media bijhouden, zorgen dat je weet wat er speelt. Hij neemt de zorgen van omwonenden serieus als ergens een radar wordt gebouwd. Lees ‘Mijn radar staat altijd aan’.

Marc Verhage
Beeld: Keesman Dogger

Column

Marc Verhage, nog even directeur van STABU, weet dat BIMmen al beter is dan het oude bestek, dat geregeld in de prullenbak verdween. Nog een stap verder gaan is zijn advies: het materialenpaspoort. Het RVB moet zorgen dat er geen chaos in formats en normen ontstaat. Lees Materialenpaspoort.

Ronald Bruining
Beeld: John van Helvert

‘U heeft een lekkage op de vierde?’

De Storingstelefoon handelt 50.000 meldingen per jaar af, 250 per dag, voor rijksvastgoed. Want 'ongestoord gebruiksgemak’ is een vanzelfsprekende missie van deze organisatie. Lees ‘U heeft een lekkage op de vierde?’.

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf
Afstandsbedieningen

Laatste weetjes

Maak alle icoontje open en lees over de tandartsbus van Defensie, de keuringen van defensievastgoed, inspecties met RVB BOEI, studenten watermanagement die meedenken over verduurzamen van vliegbasis Woensdrecht; huisvesting regelen in Caribisch Nederland; groenbeheer van daktuin tot sportveld. Zapp langs korte berichten.

Kei