Op weg naar bestekken voor duurzaam binnenklimaat

Het Rijksvastgoedbedrijf en FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, gaan samen een klimaatbestek voor de utiliteitsbouw ontwikkelen.

Eerder bundelden het Rijksvastgoedbedrijf en de Vereniging voor Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) al hun kennis over luchtbehandelinginstallaties in drie handzame bestekdocumenten. Door aan de bestekken nu ook verwarming en koeling toe te voegen, leggen ze een goede basis voor verduurzaming van het binnenklimaat.

Beeld: Arenda Oomen

Voor het vastleggen van de kwaliteitseisen voor het ontwerpen, installeren en beheren van klimaatinstallaties in bestekken, werkt het Rijksvastgoedbedrijf samen met de FME-brancheorganisaties voor verwarming (VFK) en koeling (NVKL).

De ontwikkeling van de bestekken is één aspect om een duurzaam binnenklimaat te bereiken. Een klankbordgroep met vertegenwoordigers van TvvL, NLingenieurs, UNETO-VNI en ISSO denkt na over thema’s zoals de energietransitie en de training en opleiding van installatietechnici.