Groot onderhoud fontein Binnenhof

De neogotische fontein die al sinds 1885 het Binnenhof in Den Haag siert, krijgt de komende tijd een flinke opknapbeurt. Eerst gaan onderdelen die los kunnen naar een werkplaats. Daarna komt er een tent over de fontein. Het smeedwerk wordt geschilderd en deels verguld. En het mozaïek in de fonteinbak wordt opnieuw gevoegd. Eind maart 2018 doet de fontein het weer.

Vergroot afbeelding
Beeld: Najib Nafid
Fontein Binnenhof

Destijds een cadeau

De fontein was destijds een cadeau van de inwoners van Den Haag, als dank voor de restauratie - door Pierre Cuypers - van de voorgevel van de Grafelijke Zalen (Ridderzaal) in 1880.

Groot onderhoud

Groot onderhoud van de fontein is ongeveer eens in de 10 jaar nodig. Het bleek niet mogelijk om te wachten op de renovatie van het hele Binnenhofcomplex vanaf zomer 2020. De onderhoudsbeurt van de fontein gebeurt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en kost ongeveer 120.000 euro.