Rijksvastgoedbedrijf koopt kantoor Bruggebouw Oost in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft voor 9,05 miljoen euro het Bruggebouw Oost in Den Haag gekocht, een kantoorgebouw over de rijksweg A12 (Utrechtse Baan). Na renovatie krijgen afdelingen of diensten van ministeries er onderdak. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend. Het gebouw ligt dichtbij een groot aantal ministeries.

Den Haag, Bruggebouw Oost

De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om meer gebouwen in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn namelijk gemakkelijker naar eigen inzicht duurzaam te maken. Bovendien is het bij de huidige lage rente al gauw goedkoper om te kopen dan te huren.

Het Bruggebouw Oost heeft een bruto vloeroppervlak van 13.718 m2 (9.754 m2 vvo). Daarnaast zijn er 94 parkeerplaatsen.

Het Bruggebouw Oost is gekocht van Pensioenfonds Metaal en Techniek, dat vertegenwoordigd werd door MN Vermogensbeheer.