Rijksvastgoedbedrijf koopt twee kantoorpanden in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft voor 30,5 miljoen euro twee kantoorpanden gekocht aan de Schedeldoekshaven in Den Haag. Het gaat om een complex dat bestaat uit de gebouwen Terminal Noord en Terminal Zuid, samen 22.916 m2 vloeroppervlak.

Binnenstad Den Haag met de groene langgerekte gebouwen van Terminal Noord en Terminal Zuid

Na een renovatie krijgen afdelingen of diensten van ministeries er onderdak. Welke dat zijn, is nu nog niet bekend. Het complex ligt vlakbij verschillende ministeries (VWS, SZW, OCW, IenW, BZ, JenV, BZK).

De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om meer gebouwen in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn gemakkelijker naar eigen inzicht duurzaam te maken. Bovendien is het bij de huidige lage rente goedkoper om te kopen dan te huren.

Terminal Zuid is gekocht van Office Value Fund N.V. Verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management en geadviseerd door Greenberg Traurig (juridisch) en RechtStaete (fiscaal).

Terminal Noord is gekocht van NL Terminal Noord Property 7 B.V.